Trebuie să acordați o atenție deosebită prăjirii ficatului. Cu cât veți prăji ficatul mai puțin timp, cu atât va fi mai gustos și mai moale.
Gătiți ficatul timp de 2-3 minute și veți obține o mâncare delicioasă și aromată, care va fi pe placul tuturor. Folosiți câteva ingrediente ieftine și pregătiți un prânz gustos și apetisant pentru toată familia!
Ingrediente:
- 500 g de ficat (de vită, porc sau pui)
- 1-2 cepe
- 1 linguriță de sare
- 5-6 linguri de făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
- Curățați ceapa și tăiați-o rondele de grosime medie. Desfaceți rondelele și așezați-le într-o tigaie cu ulei, apoi puneți tigaia pe foc.
- Spălați și uscați ficatul cu un prosop de hârtie, apoi tăiați-l felii subțiri cu o grosime de aproximativ 1 cm. Îndepărtați canalele de ficat. Amestecați făina cu sarea.
- Treceți feliile de ficat prin amestecul de făină, scuturați ușor excesul de făină și puneți-le în tigaia încinsă cu ceapă.
- Reduceți focul la mediu și adăugați ulei, dacă este necesar. Răsuciți feliile de ficat și prăjiți-le pe cealaltă parte timp de 1-1,5 minute.
- Ficatul se prăjește pe rondelele de ceapă, ceea ce împiedică arderea și îi conferă arome delicioase. Prăjiți ficatul până când este gata (până nu mai are sânge), amestecați-l cu ceapa și gătiți timp de 15-20 de secunde. Ficatul prăjit este gata. Acesta este delicat, suculent și foarte moale.
Poftă bună!
Iată ce beneficii poți avea dacă vei include ficateii de pui în alimentația ta:
- Previne anemia și îmbunătățește vederea datorită conținutului ridicat de vitamina A.
- Conține vitamina B12, care ajută la producerea globulelor roșii și previne anemia.
- Diminuează riscul apariției cancerului de colon și a cancerului colului uterin, datorită conținutului de acid folic și seleniu.
- Te protejează de stres, întărește sistemul imunitar și previne pelagra, datorită conținutului de niacină (vitamina B3).