Cum să prăjiți ficatul pentru a obține un rezultat suculent, gustos și moale. Toate secretele preparării ficatului.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Trebuie să acordați o atenție deosebită prăjirii ficatului. Cu cât veți prăji ficatul mai puțin timp, cu atât va fi mai gustos și mai moale.

Gătiți ficatul timp de 2-3 minute și veți obține o mâncare delicioasă și aromată, care va fi pe placul tuturor. Folosiți câteva ingrediente ieftine și pregătiți un prânz gustos și apetisant pentru toată familia!

Ingrediente:

  • 500 g de ficat (de vită, porc sau pui)
  • 1-2 cepe
  • 1 linguriță de sare
  • 5-6 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Curățați ceapa și tăiați-o rondele de grosime medie. Desfaceți rondelele și așezați-le într-o tigaie cu ulei, apoi puneți tigaia pe foc.
  2. Spălați și uscați ficatul cu un prosop de hârtie, apoi tăiați-l felii subțiri cu o grosime de aproximativ 1 cm. Îndepărtați canalele de ficat. Amestecați făina cu sarea.
  3. Treceți feliile de ficat prin amestecul de făină, scuturați ușor excesul de făină și puneți-le în tigaia încinsă cu ceapă.
  4. Reduceți focul la mediu și adăugați ulei, dacă este necesar. Răsuciți feliile de ficat și prăjiți-le pe cealaltă parte timp de 1-1,5 minute.
  5. Ficatul se prăjește pe rondelele de ceapă, ceea ce împiedică arderea și îi conferă arome delicioase. Prăjiți ficatul până când este gata (până nu mai are sânge), amestecați-l cu ceapa și gătiți timp de 15-20 de secunde. Ficatul prăjit este gata. Acesta este delicat, suculent și foarte moale.

Poftă bună!

Iată ce beneficii poți avea dacă vei include ficateii de pui în alimentația ta:

  • Previne anemia și îmbunătățește vederea datorită conținutului ridicat de vitamina A.
  • Conține vitamina B12, care ajută la producerea globulelor roșii și previne anemia.
  • Diminuează riscul apariției cancerului de colon și a cancerului colului uterin, datorită conținutului de acid folic și seleniu.
  • Te protejează de stres, întărește sistemul imunitar și previne pelagra, datorită conținutului de niacină (vitamina B3).

DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).