Cum să prepari mujdei de usturoi pentru a beneficia de proprietățile sale medicinale.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Mujdeiul reprezintă o opțiune ideală pentru tratarea unor afecțiuni care necesită consumul zilnic de usturoi în cantități mai mari. Pentru a-l pregăti, pisează fin 7 căței de usturoi și adaugă un vârf de cuțit de sare, sucul de la un sfert de lămâie stoarsă, o linguriță de ulei de măsline presat la rece și jumătate de legătură de pătrunjel tocat fin. Amestecă bine, apoi lasă mujdeiul să se odihnească timp de 10-20 de minute, după care este gata pentru consum.

Dacă simți nevoia, poți adăuga câteva linguri de apă plată sau de izvor pentru a-l dilua și a-i reduce astfel efectul iritant. Se consumă în 1-2 reprize pe parcursul unei zile. Acest mujdei este mai bine tolerat de organism în comparație cu usturoiul simplu, deoarece ingredientele adăugate (sarea, sucul de lămâie, pătrunjelul) compensează ușor efectul iritant, stimulează digestia (care poate fi încetinită de anumiți compuși din usturoi) și reduce chiar și mirosul neplăcut. Uleiul de măsline potențează acțiunea de reducere a colesterolului, precum și efectul benefic în cazul litiazei biliare.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri