Cum se prepară corect varză murată. Uite secretul pe care puţină lume îl ştie

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată cum poți prepara varză murată în doar 4 pași simpli:

  1. Începe prin a alege varză proaspătă și sănătoasă. Spală bine varza și îndepărtează frunzele exterioare deteriorate sau murdare.
  2. Taie varza în bucăți potrivite sau rondele, în funcție de preferințele tale. Poți folosi un cuțit sau o răzătoare pentru a obține felii subțiri sau mai groase.
  3. Pune bucățile de varză într-un castron mare și adaugă sare. Cantitatea de sare poate varia în funcție de gustul personal, dar de obicei se recomandă aproximativ 2 lingurițe de sare la fiecare kilogram de varză.
  4. Masează varza cu mâinile curate timp de câteva minute. Acest proces ajută la eliberarea apei din varză și la începerea procesului de fermentare. Varza va deveni mai moale și va elibera suc natural.

Dacă dorești, poți adăuga și alte condimente sau arome în varză murată, precum boabe de piper, semințe de muștar, coriandru sau usturoi. După ce ai terminat de masat varza, transferă-o într-un borcan sau într-un butoi de murături, apăsând-o bine pentru a se forma suc și a fi acoperită de zeamă. Asigură-te că varza este complet acoperită cu zeamă pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.

Lasă varza să fermenteze la temperatura camerei timp de câteva zile sau săptămâni, în funcție de preferințe. Verifică varza periodic și îndepărtează orice strat de mucegai care se poate forma la suprafață.

Varza murată este gata de consumat după câteva zile, dar poate continua să fermenteze și să-și dezvolte aromele pe parcursul mai multor săptămâni. Poți păstra varza murată în frigider pentru a o menține proaspătă și delicioasă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri