Cum se prepară friptura

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Dorința de a avea o friptură care se topește în gură poate fi îndeplinită cu câțiva pași simpli și cu câteva trucuri. În primul rând, este important să se ia în considerare tipul de carne pe care o pregătim și să se utilizeze diferite metode pentru fiecare. De exemplu, carnea de vită poate fi fragedizată prin adăugarea de otet, vin sau zeamă de lămâie în timpul preparării, chiar și atunci când o fierbem. La fel, carnea de pui poate fi făcută fragedă și suculentă prin băterea feliilor de carne cu ciocanul de snitele și prin ungem cu puțin ulei de măsline.

Pentru a obține o friptură de porc fragedă și suculentă, este recomandat să pregătim o marinată care să conțină vin alb sec, ulei de măsline, ceapă roșie, usturoi, morcov, țelină, boabe de piper, cuisoare, frunze de dafin și cimbru uscat. Este important să acoperim bucățile de carne cu marinată și să le lăsăm la frigider peste noapte.

În plus, un alt truc pentru fragedizarea cărnii poate fi congelarea acesteia înainte de a o găti. Acest lucru poate ajuta la expandarea și crăparea fibrelor musculare, ceea ce duce la o friptură mai fragedă.

Înainte de a găti friptura, este important să o pregătim corespunzător. De exemplu, nu este recomandat să punem carnea direct din pachet în tigaie. Mai degrabă, ar trebui să așezăm bucata de carne pe o farfurie și să o lăsăm timp de 15 minute pentru a se obișnui cu temperatura camerei. De asemenea, după ce carnea este gătită, este important să o lăsăm să se odihnească timp de 5 minute pe un tocător. Acest lucru va ajuta la reținerea sucurilor și la o friptură mai suculentă.

Pentru a adăuga un plus de arome, putem amesteca ulei de măsline, sare de mare și rozmarin proaspăt tăiat și să întindem amestecul pe tocător înainte de a lăsa friptura să se odihnească. Acest lucru va ajuta la imprimarea aromelor în friptură și la o experiență gustativă mai intensă.

În general, cu câțiva pași simpli și trucuri utile, putem obține o friptură fragedă și suculentă care să ne satisfacă dorințele gustative.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).