Cum vopsim ouãle de Paste cu ingrediente naturale pe care le avem in casa

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vopsirea ouălor cu sfeclă roșie poate fi înlocuită cu succes cu alte metode naturale pentru a obține ouă roz de Paște. Dacă îți dorești un stil de viață sănătos și natural, este bine să eviți coloranții alimentari, care pot fi cancerigeni și pot fi ingerați prin coaja ouălor.

Pentru a vopsi ouăle în culoarea roz, poți să le lași peste noapte într-un vas cu suc de sfeclă roșie. Este recomandat să folosești ouă albe pentru ca nuanța să pătrundă mai bine în coajă.

Pentru ouă roșii, poți să folosești paprika. Fierbe trei sau patru linguri de paprika în apă timp de 30 de minute, apoi scufundă ouăle în soluție și lasă-le să se coloreze uniform.

Ouăle galbene se pot obține cu ajutorul sofranului. Pune câteva vârfuri de cuțit de sofran într-un vas cu apă și ouă, și lasă-le să se pătrundă timp de câteva ore.

Pentru ouă portocalii, poți folosi ceapă galbenă. Fierbe șase cepe galbene în apă timp de 30 de minute, apoi adaugă ouăle și lasă-le în soluție câteva ore.

Ouăle albastre pot fi obținute cu ajutorul frunzelor de varză roșie. Fierbe frunzele în apă timp de jumătate de oră, apoi lasă ouăle peste noapte în soluția obținută.

Pentru ouă verzi, poți folosi spanac. Fierbe frunzele de spanac în apă și ouă, și lasă-le să se pătrundă timp de câteva ore.

Pentru ouă maro, poți folosi cafea instant sau ceai negru. Adaugă o linguriță de cafea sau ceai negru într-un vas cu apă fierbinte și ouă, și lasă-le să se coloreze uniform.

Pentru ouă mov, poți folosi suc de struguri. Lasă ouăle într-un vas cu suc de struguri peste noapte, având grijă să folosești ouă cu coajă mai închisă la culoare.

Poți decora ouăle cu frunze de patrunjel și leuștean unse cu ulei, lipindu-le pe ouăle fierbinți și apoi înfășurându-le în ciorapi de damă. Partea acoperită cu frunze va rămâne albă și va capăta modelul acestora.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri