Cura de 30 de zile cu păpădie poate ajuta la scăderea nivelului de glicemie și nevoii de insulină la persoanele cu diabet.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Păpădia este o plantă cu o valoare inestimabilă, adesea întâlnită sub formă de buruiană banală și aparent nesemnificativă. Cu toate acestea, puțini dintre noi știm că această plantă este în totalitate comestibilă, de la frunze și tulpini până la flori și rădăcină, iar multe culturi au obiceiul de a consuma tijele înflorite cu regularitate.

Păpădia a fost studiată recent pentru proprietățile ei anticancerigene puternice, iar în trecut, frunzele de păpădie erau consumate în salate și sandviciuri sau erau fierte. Din secolul al 18-lea, păpădia a început să fie folosită în scopuri terapeutice ca agent detoxifiant și a fost inclusă în diferite tonice pentru purificarea sângelui, ficatului și rinichilor.

În plus, păpădia are un conținut nutrițional comparabil cu cel al spanacului și salatei verzi. Este o sursă foarte bună de beta-caroten, calciu, potasiu, fier, fosfor, magneziu, vitamine din complexul B, proteine și fibre.

Nutriționiștii și botaniștii recomandă păpădia persoanelor cu diabet, deoarece această plantă ajută la scăderea glicemiei. Un studiu realizat de americani pe un grup de persoane cu diabet insulino-dependent a arătat că consumul tijelor florale de păpădie la fiecare masă a zilei timp de o lună a dus la o reducere semnificativă a necesității de insulină. De asemenea, studiile preliminare pe animale au arătat că păpădia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Există mai multe modalități de a consuma păpădia în funcție de perioada anului și de scopul terapeutic. La începutul primăverii, când păpădia abia apare, se taie până la rădăcină, se spală bine și se poate folosi la salată. Păpădiile cu tulpina de culoare gălbui-lăptoasă sunt mai gustoase și mai fragede decât cele cu tulpina verde. La începutul lunii mai, când păpădia este deja înflorită bine, se poate face o cură de o lună în care se consumă între 10 și 15 tulpini pe zi. Este important ca păpădia să fie culeasă din zone nepoluate, ferite de pesticide și ierbicide. scrie medifax.ro

Plantele trebuie utilizate cu precauție maximă de femeile gravide, de cele care alăptează și de copiii sub 2 ani. Este important să culegeți păpădia din zone sigure și curate și să o spălați bine înainte de consum.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).