Iată cum poți curăța rapid și ușor o hotă murdară, îmbâcsită cu praf și stropită cu ulei.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Hota este tot mai necesară în special în bucătăriile cu ventilație ineficientă, unde gătitul este frecvent.

Aceasta absoarbe eficient aburul, grăsimea, praful și mirosurile persistente. De aceea, este recomandat să cureți filtrele hotei o dată pe lună, deoarece se îmbibă cu grăsime și praf.

Curățarea filtrelor hotei poate fi realizată în doar câteva minute, fără prea mult efort, folosind ingrediente ieftine din bucătărie. Grăsimea și praful depuse pe filtrele de aluminiu pot fi îndepărtate cu bicarbonat, care înmoaie și degresează reziduurile.

Verifică periodic filtrele hotei Hotele cu filtre din metal sunt cele mai rezistente și ușor de curățat. După câteva săptămâni, suprafața lor poate părea curată, însă pe partea interioară se adună grăsime și murdărie. De aceea, este recomandat să le verifici periodic și să le cureți lunar.

Pune filtrul într-o tavă largă din metal, presară bicarbonat, apoi adaugă câteva căni de apă clocotită, astfel încât filtrul să fie complet acoperit.

Bicarbonatul va înmuia grăsimea încrustată. Trebuie doar să aștepți cel puțin 10 minute. Apoi, poți adăuga oțet și câteva picături de detergent de vase și poți curăța filtrul cu o perie moale de vase.

În câteva minute, murdăria se va îndepărta complet și filtrul tău va arăta ca nou.

Dacă stratul de murdărie este persistent… Este recomandat să fierbi filtrul murdar într-o oală mare, împreună cu jumătate de pliculeț de praf de copt. După ce apa a dat în clocot, oprește focul și lasă praful de copt să înmoaie bine murdăria.

Dacă este necesar, schimbă apa și fierbe din nou filtrul cu praf de copt până când toată murdăria este dizolvată. Scoate filtrul din apa fierbinte folosind mănuși de protecție și utilizează o perie fină pentru a curăța plasa metalică de eventuale urme de murdărie, apoi clătește cu apă caldă sub presiune. Nu arunca apa murdară în care a fiert filtrul în chiuvetă, deoarece există riscul de a bloca teava de scurgere.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri