Iată un sfat ultra-eficient pentru curățarea ochiurilor și grătarului de la aragaz:

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Iată cum puteți curăța ochiurile și grătarul de la aragaz într-un mod eficient:

Atunci când gospodinele se confruntă cu probleme precum lichidele care stropesc pe suprafețe, stropii de sos sau grăsimea, sau vasele care se revarsă în timpul gătitului pe aragaz, este important să găsim soluții eficiente pentru a face față acestui dezastru. În special aragazele pe gaz, care pot acumula reziduuri alimentare, necesită atenție sporită. Din fericire, există câteva ingrediente extrem de eficiente la îndemâna noastră pentru a rezolva această problemă.

Pentru a menține bucătăria în condiții optime, este imperativ să optați pentru curățarea regulată. Plăcile de gătit, grătarul, cuptorul… fiecare colț al aragazului este susceptibil de a acumula reziduuri de grăsime. În special, ochiurile de la aragaz se pot înfunda și pot deveni predispuse la defecte. Pentru a evita acumularea acestor reziduuri care, în timp, se vor aduna și va fi mai dificil de îndepărtat, vă recomandăm să urmați o metodă simplă cu ingrediente la îndemână.

Cum se curăță ochiurile de la aragaz? Dacă arzătoarele durează mult timp să se aprindă sau flacările sunt slabe și neregulate, acest lucru se poate datora prezenței murdăriei în orificiile de gaz. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când reziduurile alimentare se scurg pe pereții oalelor și tăvilor, ceea ce duce la înfundarea orificiilor arzătorului. În timp, aceste reziduuri se întăresc și devin mai dificil de îndepărtat. Cu toate acestea, există un truc eficient pentru a face față acestui inconvenient.

Iată de ce aveți nevoie:

  • Săpun de Marsilia
  • 2 litri de apă
  • Oțet alb
  • O periuță de dinți uzată cu peri moi
  • Un lighean

Cum se procedează:

  1. Începeți prin a rade săpunul de Marsilia pentru a obține fulgi.
  2. Într-o cratiță, fierbeți apa și adăugați săpunul de Marsilia pentru a se dizolva. Acest ingredient poate fi folosit și pentru curățarea și lustruirea podelelor murdare din bucătărie.
  3. Când amestecul devine omogen, turnați-l într-un lighean și adăugați oțetul alb.
  4. Scufundați arzătoarele în lighean și lăsați-le să se înmoaie timp de 30 de minute.
  5. Când se termină acest timp, folosiți o periuță de dinți uzată pentru a îndepărta petele persistente. Lăsați arzătoarele să se înmoaie încă 5 minute, apoi clătiți-le cu apă curată și uscați-le cu o cârpă curată.

    Puteți repeta această procedură o dată pe săptămână pentru a vă menține arzătoarele pe gaz curate. Dacă acestea sunt extrem de murdare, adăugați bicarbonat de sodiu în ligheanul cu apă și săpun, lăsați-l să acționeze câteva minute, apoi turnați otetul alb. Aceste ingrediente vă vor ajuta, de asemenea, să curățați fundul cratițelor arse.

    Cum se curăță grătarele de la aragaz În timp ce curățarea arzătoarelor pe gaz este esențială, grătarele trebuie, de asemenea, întreținute în mod regulat.

    Pentru a elimina toate reziduurile lipite de grătar, veți avea nevoie de:

    • 2 căni de oțet alb
    • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
    • Jumătate de cană de sare grosieră

    Cum se procedează?

    1. Amestecați oțetul alb, bicarbonatul de sodiu și sarea grosieră într-un lighean suficient de mare pentru a putea scufunda grătarele. scrie oracolul.net
    2. Lăsați-le să se înmoaie peste noapte pentru a dizolva murdăria.
    3. A doua zi dimineața, clătiți grătarele cu apă curată.
    4. Dacă reziduurile sunt încă lipite de grătare, frecați-le cu un burete abraziv și puțin lichid de spălat. Curățenia este garantată!

DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).