Dacă suferiți de dureri musculare sau articulații dureroase, vă recomandăm să încercați unguentul de păpădie. Vă prezentăm aici modul de preparare și utilizare a acestui remediu.

Dacă te confrunți cu dureri musculare sau articulații dureroase, un remediu natural și eficient este unguentul de păpădie. În continuare, îți prezentăm modul de preparare și utilizare a acestuia.

Ingrediente necesare:

 • 2-3 flori de păpădie
 • 100 ml ulei de măsline
 • 20 grame de ceară de albine
 • 10 picături de ulei esențial de lavandă

Mod de preparare:

 1. Spală bine florile de păpădie și pune-le la uscat.
 2. După ce sunt uscate, macină florile până se formează o pulbere fină.
 3. Încălzește uleiul de măsline într-un vas și adaugă pulberea de flori de păpădie.
 4. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecând constant.
 5. Strecoară amestecul pentru a îndepărta resturile de flori.
 6. Într-un alt vas, topi ceara de albine la bain-marie.
 7. Adaugă uleiul de păpădie și amestecă bine.
 8. Adaugă uleiul esențial de lavandă și amestecă din nou.
 9. Toarnă amestecul într-un recipient curat și lasă-l să se răcească.

Mod de utilizare: Masează unguentul de păpădie pe zona afectată de durere de 2-3 ori pe zi, în funcție de nevoie. Înainte de a utiliza unguentul, asigură-te că zona este curată și uscată. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să folosești unguentul timp de câteva zile sau până când durerea dispare.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri