De Salvat – Cartofi copți umpluți cu bacon și cașcaval

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

 • 5 cartofi mari
 • 200 g cascaval ras
 • 50 g unt
 • 150 g bacon
 • sare și piper după gust
 • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare:

 1. Cartofii se spală cu tot cu coaja sub jet de apă, apoi se usucă cu un șervet de hârtie și se pun la copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc circa 45 de minute la 180 de grade Celsius, până când se înfig cu ușurință cu o furculiță.
 2. După ce s-au copt, se lasă puțin la răcit, apoi se taie un capacel cu un cuțit și cu ajutorul unei lingurițe se scoate din miezul cartofului, lăsând un strat suficient pentru a forma o cavitate care să poată fi umplută. Dacă vi se pare mai ușor, puteți tăia cartofii în jumătăți și săpa fiecare jumătate.
 3. Peste miezul cald de cartof se adaugă untul ținut la temperatura camerei și se amestecă bine. Baconul se taie cât mai mărunt, se prăjește puțin până se rumenește ușor, apoi se scoate pe un șervet de hârtie care va absorbi excesul de grăsime.
 4. Baconul se adaugă peste miezul de cartofi, apoi se completează cu cascavalul ras, sare și piper după gust. Se amestecă bine și se umplu cartofii cu această compoziție, îndesând cât mai mult posibil, și se presară puțin varf.
 5. Cartofii umpluți se pun din nou în tavă, se presară pătrunjel tocat și se mai coc circa 10-15 minute la 180 de grade Celsius. Cartofii copti umpluți cu bacon și cascaval sunt delicioși la orice masă. Poftă bună și spor la gătit!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri