Decoctul de SUNATOARE care salvează vieți: 10 motive sa renunti la cafea !

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

„100 de afecțiuni vindecate cu ajutorul plantelor” – așa spuneau străbunicii noștri despre sunătoare.

Deși unii sunt convinși că medicina populară este învechită, nimeni nu poate nega beneficiile acestei plante. Îmi aduc aminte cum petreceam vara la bunica mea, culegând plante „găurite” din grădină, din pădure și de pe marginea drumurilor începând cu sfârșitul lunii iulie.

Bunica îmi povestea mereu despre proprietățile terapeutice ale sunătoarei, în timp ce împărțeam vârfurile cu frunze și flori de tulpini, le legam cu ață groasă în mături luxuriante și le agățam să se usuce. Când mă întorceam acasă, înainte de începutul lunii septembrie, o pungă cu flori uscate era ambalată într-un mic rucsac împreună cu prăjiturile și dulciurile bunicii. Și chiar și atunci știam cum să le folosesc.

Proprietățile profilactice ale sunătoarei sunt multiple și pot fi folosite pentru a trata o serie de afecțiuni. Iată câteva dintre acestea:

  1. Intărește sistemul nervos: Se poate prepara o tinctură de sunătoare prin măcinarea a 50 de grame de iarbă uscată și turnarea acesteia cu 0,5 litri de vodcă. Se lasă să se infuzeze timp de 10 zile, se filtrează și se ia câte 20 de picături de trei ori pe zi.
  2. Normalizează fluctuațiile vegetative: Se poate face un ceai de sunătoare prin turnarea de apă clocotită peste iarbă uscată și lăsarea acesteia să se infuzeze. Apoi se bea o ceașcă de băutură caldă.
  3. Ajută la concentrare: Se poate prepara un ceai cu cantități egale de sunătoare și balsam de lămâie, care se bea după micul dejun. Această băutură este utilă în special pentru studenți.
  4. Restabilește activitatea tractului gastrointestinal: Se poate bea ceai de sunătoare timp de două săptămâni, pregătit prin turnarea a două lingurițe de iarbă uscată cu apă clocotită. Rata acceptabilă este de până la 4 căni pe zi.
  5. Ameliorează reumatismul: Se poate combina 25 de grame de flori de sunătoare cu 0,5 litri de ulei de măsline, se toarnă amestecul într-un borcan de sticlă și se păstrează la loc cald timp de 5 zile. Apoi se poate aplica acest ulei pe zonele afectate.
  6. Vindecă rănile, îndepărtează vânătăile și pecingine: Uleiul de sunătoare poate fi aplicat direct pe piele pentru a ajuta la vindecarea rănilor și a îndepărta vânătăile și pecinginea.
  7. Rezolvă problemele stomatitei și gingivitei: Se poate face un amestec medicinal prin turnarea a 10 grame de iarbă uscată cu 50 de grame de alcool (70%) și lăsarea acestuia să se infuzeze timp de 10 zile. Acest amestec poate elimina rapid afecțiunile menționate mai sus.
  8. Elimina hemoroizii: Se poate face o baie fierbinte prin turnarea unei lingurițe de iarbă în 0,5 litri de apă. Această baie se poate face doar pentru 5 minute.
  9. Combate herpesul: Se poate lua o jumătate de linguriță de ulei de in îmbogățit cu sunătoare și aplicați pe erupție un tampon de bumbac înmuiat în el. Același remediu poate ajuta și în caz de gripă, somnolență și depresie
  10.  Ingrijeste tenul ofilit si problematic. Beneficiile infuziei de sunătoare sunt pur și simplu enorme atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Sunătoarea acționează ca un agent antiinflamator, antimicrobian și de curățare.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).