Dedicat Gospodinelor – „Rețeta de chec care a captivat întreaga Românie – Pas cu pas, cum să pregătim această delicatesă.”

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Rețeta de chec care a devenit virală pe Internet – Iată cum să pregătim această delicioasă prăjitură. Iată lista cu ingredientele necesare:

Ingrediente:

 • 4 ouă (reci din frigider)
 • 8 linguri zahăr
 • 8 linguri făină
 • 8 linguri ulei
 • 1 linguriță praf de copt amestecat în făină
 • 1 lingură zeamă de lămâie
 • Jumătate de linguriță (sau un vârf de cuțit) de sare
 • 2-3 linguri de cacao
 • Mirodenii (coaja de lămâie, esență de vanilie, etc., după gustul fiecăruia)

Cum se prepară?

 1. Se bat gălbenușurile cu zahărul până când zahărul se topește. Se adaugă uleiul, albușurile bătute spumă, apoi făina cu praful de copt (în gălbenușuri se pun mirodenii, zeama de lămâie și praful de sare).
 2. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) și tapetată cu făină, trei sferturi din cantitate, iar celălalt sfert se amestecă cu cacao și se adaugă deasupra.
 3. Se întinde aluatul negru cu o furculiță în profunzime, iar deasupra se adaugă miez de nucă întreg (sau nucă măcinată).
 4. Se pune tava în cuptorul preîncălzit, dar nu încins (după ce ați pus tava în cuptor, nu deschideți ușa aragazului timp de 20 de minute) și lăsați să se coacă aproximativ 45 de minute la foc mediu.
 5. Înainte de a-l scoate, încercați dacă este copt cu o scobitoare. Scoateți-l din tavă și puneți-l într-o folie pentru alimente.

Poftă bună! Pentru a pregăti două checuri, dublați cantitățile de ingrediente.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri