Dedicată gospodinelor pricepute – Fiecare oaspete va fi impresionat – Prajitura Nașa.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Mod de preparare pentru Prajitura Nașa:

Ingrediente:

Blatul:

  • 12 albușuri
  • 1 cană și jumătate de zahăr (375 g)
  • 1 cană și jumătate de făină (măsurați cu aceeași cană)
  • 1 praf de copt
  • 200 g nuci sfărâmate
  • 2 foi de napolitana (pachet mare)

Preparare:

  1. Coci sâmburii de nucă în cuptor. Aceștia se zdrobesc ușor, iar albușurile se bat spumă. Adaugi zahărul treptat, continuând să mixezi până obții o bezea consistentă care nu cade de pe paletele mixerului.
  2. Adaugi nucile sfărâmate, făina amestecată cu praful de copt și le încorporezi ușor cu o lingură de lemn, amestecând de jos în sus. Torni compoziția într-o tavă pregătită în prealabil. Dimensiunea tăvii este de 34/23 cm în interior. Nivelezi ușor pentru a nu scoate aerul din albușuri și o coceți în cuptorul deja încălzit.
  3. Pentru crema, începi prin a pune gălbenușurile în vasul în care faci crema. Le mixezi cu zahărul până obții o compoziție asemănătoare smântânii. Adaugi apă, mixezi puțin, iar vasul îl pui la bain-marie, continuând amestecarea cu un tel până obții consistența unei creme. Adaugi zahărul vanilat, amesteci și lași la răcit. Când crema este aproape rece, încorporezi margarina (aceasta trebuie să fie la temperatura camerei).
  4. Asamblezi prăjitura astfel: foaie de napolitana, strat de cremă, blat, alt strat de cremă, foaie de napolitana. După ce ai asamblat-o, o ții la frigider aproximativ 2 ore. Atentie: pe foaia de la baza se pune mai puțină cremă pentru că blatul cu nucă este greu. Poftă bună!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri