Îți prezentăm rețeta celei mai delicate prăjituri cu cremă de brânză, un desert minunat și ușor de pregătit. Veți avea nevoie de 4 ouă, 200g brânză de vaci, 120g făină și 120g zahăr.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Rețetă detaliată pentru cea mai fină prăjitură cu cremă de brânză:

Ingrediente pentru aluat:

 • 120 g făină
 • 4 ouă
 • 120 g zahăr
 • 1/4 linguriță zahăr vanilat
 • 1 linguriță praf de copt
 • sare
 • pudră de cacao

Ingrediente pentru cremă:

 • 200 g brânză de vaci
 • 120 g zahăr
 • 250 ml frișcă
 • 1/4 linguriță zahăr vanilat

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina, praful de copt, zahărul vanilat și o părticică de sare. Amestecăm foarte bine până la obținerea unei compoziții omogene.
 2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și nivelăm suprafața. Coacem la temperatura de 200 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute, până când blatul devine pufos și se rumenește ușor.
 3. În timp ce blatul se răcește, pregătim crema de brânză. Într-un bol, amestecăm brânza de vaci cu zahărul și folosind un blender, mărunțim compoziția până când obținem o cremă fină și omogenă. Adăugăm zahărul vanilat și amestecăm bine.
 4. Într-un alt vas, batem frișca până când obținem o textură spumoasă. Adăugăm treptat crema de brânză și continuăm să amestecăm cu grijă, până când toate ingredientele se încorporează perfect.
 5. După ce blatul s-a răcit complet, tăiem cu atenție în două straturi egale.
 6. Pentru a forma prăjitura, așezăm primul strat de blat pe un platou. Adăugăm 2/3 din cantitatea de cremă și nivelăm cu grijă. Apoi, acoperim cu al doilea strat de blat.
 7. Adăugăm crema rămasă peste al doilea blat și distribuim uniform.
 8. Decorăm prăjitura cu pudră de cacao și putem adăuga și câteva ciocolățele pentru un aspect mai atrăgător.
 9. După ce prăjitura este complet asamblată, o lăsăm la rece pentru cel puțin o oră, astfel încât să se întrepătrundă aromele și să se obțină o consistență mai fermă. scrie valentinavnb.ro

Acum, prăjitura este gata să fie savurată! Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri