Rețeta cea mai gustoasă și trucurile pentru o delicioasă ciorbă de burtă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

În mod diferit de ceilalți, eu prefer să pregătesc o delicioasă ciorbă de burtă folosind burtă de vită proaspătă, pe care o procur direct de la măcelărie. Această alegere presupune multă atenție și muncă, dar obțin astfel un gust deosebit. Încep prin curățarea burtii cu grijă, aplicând tehnici speciale, cum ar fi frecarea cu sare și făină de mălai, clătirea cu apă de var și apă cu oțet. Apoi îngheț burtica în pachete de câte două kilograme pentru a o avea la îndemână când am nevoie să prepar o ciorbă revigorantă.

Să trecem la rețeta propriu-zisă. Într-o oală pun la fiert două oase de vită, un rasol de vacă și burtă, alături de o ceapă întreagă și legume precum morcovi, pătrunjel, păstârnac și țelină. Condimentez cu boabe de piper și foi de dafin, apoi adaug suficientă apă pentru a acoperi conținutul de două ori. Las să fiarbă la foc mic, acoperind oala cu un capac, timp de aproximativ trei ore.

După ce burtica este gătită și carnea se desprinde ușor de pe rasol, o scot din oală și o las să se răcească. Separăm supa de conținut și alegem carnea de vită de pe rasol, pe care o servim separat. În zeama rămasă, adaug burtă tăiată în fâșii subțiri și gogoșari tăiați în oțet pentru a obține o savoare rafinată. În blender, pregătesc un dressing din jumătate de rădăcină de hrean, gălbenușuri de ou, usturoi, zeamă de castraveți și smântână dulce. Amestec bine ingredientele, iar apoi adaug dressingul în ciorba răcită.

În farfurie, presar generoase cantități de leuștean și ardei iute mărunțit, apoi toarnă treptat ciorba și lasă să se odihnească un minut. O servesc cu felii de pâine prăjită și mă bucur de această delicioasă ciorbă de burtă.

Poftă bună! scrie floaredetei.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri