Delicioasa Plăcintă cu Mere și Budincă de Vanilie – Descoperă secretul acestei minunate rețete!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Plăcinta cu mere și budincă de vanilie este o delicatesă desăvârșit de gustată – iată cum să o pregătiți! Pentru a crea această minunată plăcintă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

 • 500 g făină
 • 250 g margarină
 • Un vârf de cuțit de sare
 • 2 linguri zahăr
 • Un plic de praf de copt (10 g)
 • 150 ml apă călduță

Ingrediente pentru crema de vanilie:

 • 2 plicuri budincă de vanilie
 • 500 ml lapte
 • 7 linguri de zahăr

Ingrediente pentru umplutura cu mere:

 • 1 kilogram de mere
 • 2 linguri de griș
 • Suc de la o lămâie
 • Zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară?

 1. Se amestecă făina cu praful de copt și se pune într-un bol, adăugând margarina tăiată în bucăți. Se frământă cu mâna, apoi se adaugă zahărul, sarea și apa călduță, continuând frământarea până când aluatul devine ușor elastic și se desprinde de pe mâini. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru aproximativ 10-15 minute.
 2. Se împarte aluatul în trei părți egale și se întind foi de aluat pe o suprafață infăinată, având în vedere dimensiunea fiecărei foi în funcție de mărimea tăvii.
 3. Pentru crema, se prepară budinca de vanilie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă praful de budincă cu zahărul și cu laptele, se pune la fiert și se amestecă până când crema se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin.
 4. Merele se dau pe răzătoare, se stoarce zeama, se amestecă cu câteva picături de lămâie și se călesc timp de 2-3 minute. Se adaugă grișul și se îndepărtează compoziția de pe foc.
 5. Se tapetează o tavă de 24×40 cm cu hârtie de copt. Foile de aluat se întind în dimensiunile tăvii și se așază prima foaie pe fundul tăvii peste hârtia de copt. Se înțeapă cu furculița din loc în loc.
 6. Peste foaie se întind uniform merele. Peste mere se așază a doua foaie de aluat, iar deasupra se toarnă crema de vanilie, întinzându-se uniform cu o spatulă. Peste stratul de budincă se plasează cu grijă a treia foaie de plăcintă.
 7. Se înțeapă cu furculița din loc în loc pentru a evita umflarea aluatului. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace timp de aproximativ 35-40 de minute. După coacere, se lasă să se răcească complet, se presară zahăr vanilat și se poate portiona. Poftă bună și spor la gătit!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri