Delicioasa prajitura cu smantana si gem de caise este o alegere minunata pentru o gustare dulce.

Bucătăria românească, deși nu are o istorie lungă în prepararea dulciurilor, a fost treptat influențată de o varietate de rețete delicioase. Printre acestea se numără și prăjitura cu smântână și gem de caise, pe care o puteți prepara cu ușurință în propria bucătărie pentru familia dumneavoastră. Este o dulceață gustată, accesibilă ca preț și gata într-un timp scurt. Așadar, mai jos vă voi oferi rețeta în pași simpli.

Ingrediente:

 • 9 linguri de ulei
 • 9 linguri de zahăr brun
 • 9 linguri de smântână
 • Jumătate de lămâie
 • Jumătate de linguriță de amoniac
 • 400 g de făină
 • 250 g de gem de caise
 • Zahăr vanilat
 • Sare

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, puneți smântâna și amestecați-o bine, apoi adăugați uleiul treptat, continuând să amestecați. Adăugați zahărul treptat și amestecați până se topește complet.
 2. Adăugați amoniacul în care ați pus puțină zeamă de lămâie, amestecați până se dizolvă, și apoi adăugați acest amestec în compoziția de smântână și ulei. Adăugați un praf de sare și coaja rasă de la jumătatea de lămâie. Compoziția trebuie să fie ca o smântână groasă.
 3. Cernem făina și o adăugăm în ploaie peste compoziție. Framântăm bine un aluat potrivit, pe care îl împărțim în două părți egale.
 4. Presărăm făină pe o suprafață de lucru și întindem foile până au dimensiunea unei tăvi de aragaz. Așezăm hârtie de copt pe fundul tăvii, fără a o unge, și așezăm prima foaie în tavă. Pe aceasta punem gemul de caise amestecat cu coaja de lămâie rasă, iar deasupra așezăm a doua foaie.
 5. Încălzim cuptorul și introducem tava în el. Prăjitura se coace la foc mare. După ce s-a copt, o lăsăm în tavă să se răcească, apoi o tăiem în forme geometrice și o pudrăm cu zahăr vanilat sau o acoperim cu un topping de ciocolată și nuci.
 6. Vă veți satisface pofta de dulce cu această prăjitură delicioasă făcută în casă, iar cineva cu siguranță va spune: „Vreau două porții!”

Poftă bună! scrie floaredetei.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri