Vă prezentăm cea mai delicioasă ruladă de ciocolată – un desert la fel de savuros ca un tort, dar mult mai ușor și rapid de pregătit!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această rețetă pentru ruladă de ciocolată este la fel de gustătoasă ca un tort de ciocolată, însă se prepară mult mai simplu și rapid. Așadar, dacă aveți poftă de un desert delicat și delicios, dar aveți puțin timp la dispoziție, apelați la această rețetă care nu este deloc complicată.

INGREDIENTE

Pentru aluat:

 • 4 ouă,
 • 100 grame de zahăr (1/4 de pahar),
 • 3 linguri de lapte,
 • 1 linguriță de zahăr vanilat,
 • 1 praf de sare,
 • 1 linguriță de praf de copt,
 • 70 grame de făină (1/2 de pahar),
 • 6 linguri de cacao (30 grame).

Pentru cremă:

 • 230 grame de smântână fermentată 30%,
 • 2/3 pahar de zahăr pudră (130 grame),
 • 120 grame de unt moale,
 • 1 praf de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

 1. Bateți ouăle cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, până obțineți o spumă pufoasă.
 2. Turnați laptele și amestecați cu mixerul.
 3. Într-un vas, cerniți făina, apoi cacao, adăugați praful de copt și amestecați ingredientele. Pentru ca pandișpanul să fie mai fin, puteți folosi 50 grame de făină și 20 grame de amidon.
 4. Încorporați amestecul în 3 etape și mixați, cât să obțineți un aluat omogen.
 5. Tapetați tava (30*35 cm) cu hârtie de copt, turnați aluatul, îl întindeți și coaceți blatul timp de 10-12 minute la cuptorul preîncălzit până la 180°C.
 6. Transferați pandișpanul pe suprafața de lucru, îl acoperiți cu un prosop umed, îl răsturnați și îndepărtați hârtia.
 7. Rulați o ruladă, pe oricare din margini, împreună cu prosopul și o lăsați să se răcească.
 8. Bateți untul moale cu mixerul, adăugați zahăr pudră, în 2 etape, și vanilie, apoi mai amestecați o dată.
 9. Adăugați smântână și amestecați cu mixerul, fără să bateți crema. Dacă crema nu este suficient de densă, o puteți da la frigider pentru 30 de minute. De asemenea, puteți pregăti orice cremă densă preferați, pe bază de mascarpone sau cremă de brânză.
 10. Desfaceți rulada, o acoperiți cu cremă și o rulați din nou.

Sfat: Pentru ca pandișpanul să fie și mai fin, îl puteți îmbiba cu sirop de zahăr, cu alcool sau fără.

 1. Acoperiți desertul cu folie de plastic și îl dați la frigider pentru cel puțin 3-4 ore.

La final, presărați rulada cu zahăr pudră sau o puteți decora cu ciocolată topită albă și neagră. Feliile arată senzațional, iar gustul este nemaipomenit.

Vă dorim poftă bună, alături de cei dragi!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri