Delicioase bomboane făcute în casă, rapide și ușor de preparat, cu biscuiți.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

 • 1 pachet de biscuiți (300 grame)
 • 100 grame unt
 • 2 linguri cacao
 • 2 linguri zahăr (preferabil brut)
 • 200 ml lapte
 • Miez de nucă (opțional)

La final:

 • Fulgi de cocos sau nucă măcinată sau ambele pentru decor

Mod de preparare:

 1. Încălzește un vas pe foc și topește untul în el. Adaugă zahărul, cacaoa și laptele, amestecând bine până se obține o compoziție omogenă.
 2. Poți prăji puțin miezul de nucă la cuptorul cu microunde pentru a-i intensifica aroma (opțional).
 3. Folosind un blender sau un robot de bucătărie, macină biscuiții împreună cu miezul de nucă prăjit.
 4. Toarnă compoziția cu cacao peste biscuiții măcinați și amestecă bine cu o lingură, până se formează un aluat consistent.
 5. Formează biluțe din aluat și, opțional, poți rula fiecare biluță prin fulgi de cocos sau nucă măcinată pentru a le decora.
 6. Așează bomboanele într-un recipient potrivit și lasă-le la frigider timp de minimum 2 ore pentru a se întări și pentru a deveni mai gustoase. Dacă poți, lasă-le la frigider peste noapte pentru rezultate ideale.
 7. Dacă dorești, poți adăuga o vișină din vișinată în fiecare bomboană pentru un plus de savoare (opțional).
 8. Bucură-te de aceste bomboane simple și gustoase, ideale pentru a răsfăța papilele gustative.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri