Toate gospodinele ar trebui să fie familiare cu acest truc! Iată cum să pregătiți cele mai delicioase murături pentru sezonul de iarnă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pregătirea murăturilor pentru iarnă este o tradiție îndelungată și o modalitate excelentă de a savura gustul verii chiar și în timpul sezonului rece. Cu toate acestea, pentru a obține murături delicioase și sănătoase, există câteva secrete pe care toate gospodinele ar trebui să le cunoască. Iată cum să pregătești cele mai bune murături pentru iarnă:

Ingrediente:

 • Legume proaspete (castraveți, varză, gogonele, morcovi, ardei etc.)
 • Mirodenii (frunze de dafin, boabe de piper, mărar, hrean, muștar etc.)
 • Sare fără adaosuri chimice (sare de murat sau sare grunjoasă)
 • Borcane de sticlă și capace etanșe
 • Soluție de murare (apă și oțet, dacă dorești)
 • Vas pentru prepararea soluției de murare
 • Cuțit și ustensile de bucătărie

Instrucțiuni:

 1. Alegerea și Pregătirea Legumelor: Optează pentru legume proaspete și de calitate. Spală-le bine și îndepărtează eventualele părți deteriorate. Taie legumele în bucăți sau felii, în funcție de preferințe și dimensiunea borcanelor.
 2. Sterilizarea Borcanelor: Igienizează borcanele și capacele prin spălare și sterilizare în apă clocotită sau în cuptor. Asigură-te că sunt curate și pregătite pentru a primi murăturile.
 3. Pregătirea Soluției de Murare: Într-un vas, amestecă apă cu sare pentru a obține soluția de murare. Dacă dorești, poți adăuga oțet pentru a conferi un gust mai acru murăturilor.
 4. Adăugarea Mirodeniilor: În fiecare borcan sterilizat, așează mirodeniile preferate, precum frunze de dafin, boabe de piper, mărar sau hrean.
 5. Umplerea Borcanelor: Așează legumele tăiate în borcane. Optează pentru o dispunere compactă, dar nu le strivii excesiv.
 6. Turnarea Soluției de Murare: Toarnă soluția de murare peste legume, asigurându-te că le acoperă complet. Fă în așa fel încât toate legumele să fie sub lichid.
 7. Închiderea Borcanelor: Etansează borcanele cu capacele potrivite și strânge-le bine. Asigură-te că borcanele sunt închise ermetic pentru a preveni intrarea aerului.
 8. Depozitarea: Păstrează borcanele într-un loc răcoros, întunecat și uscat. O temperatură constantă va ajuta la dezvoltarea aromei și la menținerea calității murăturilor.
 9. Perioada de Așteptare: Lasă borcanele cu murături să se odihnească într-un loc răcoros pentru o perioadă specifică, care depinde de tipul de legume. De obicei, acest proces poate dura câteva săptămâni sau chiar mai mult.
 10. Testarea și Consumul: După perioada de murare, poți testa murăturile pentru a verifica dacă au atins gustul și textura dorite. Dacă sunt gata, le poți savura pe tot parcursul iernii.

Este esențial să respecți proporțiile și măsurile corecte pentru a obține murături sigure și delicioase. Nu uita să experimentezi cu mirodeniile și combinațiile de legume pentru a crea arome unice. Cu răbdare și atenție la detalii, vei putea pregăti cele mai bune murături pentru iarnă, care vor aduce prospețimea verii în bucătăria ta pe tot parcursul sezonului rece.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri