Deliciosă și ușor de preparat, Negresă de Post este o rețetă simplă, pufoasă și rapidă care te va încânta cu aroma și textura sa.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Aceasta este rețeta pentru Negresă de Post, cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, ieftină și rapidă. Respectă pașii de mai jos și vei obține desertul perfect pentru zilele în care ții post, dar vrei să te răsfeți cu un dulce de casă.

Timp de preparare: 5 min / Timp de gătire: 30 min / Gata în: 35 min.

Ingrediente:

 • 280 g făină;
 • 240 ml apă;
 • 250-280 g zahăr;
 • 100 g cacao pudră;
 • 80-100 ml ulei;
 • 1 linguriță de sare;
 • 2 fiole esență de vanilie;
 • 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
 • OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat

Mod de preparare:

 1. Preîncălzește cuptorul la temperatura medie. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, astfel încât să nu se lipească.
 2. Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste făină celelalte ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă bine pentru a le omogeniza.
 3. Toarnă apă, uleiul și esența de vanilie peste ingredientele uscate. Amestecă totul cu un tel până obții un aluat lichid și omogen.
 4. Toarnă aluatul în tava pregătită. Uniformizează suprafața aluatului cu o spatulă sau prin mișcări ușoare ale tavii.
 5. Coace în cuptor la temperatura medie timp de 30 de minute. Verifică dacă este gata cu ajutorul unui băț de frigăruie – acesta trebuie să iasă curat atunci când îl înțeți în negresă.
 6. Scoate tava din cuptor și lasă negresa să se răcească complet.
 7. Opțional, poți presăra zahăr pudră peste negresă înainte de a o tăia în porții egale.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri