Cum să prepari cei mai delicioși ardei capia copti la borcan – Toată familia mea a cerut reteta

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată cum poți prepara cei mai delicioși ardei capia copti la borcan. Reteta a fost atât de apreciată de familia mea, încât toți au cerut să o primească.

Ingrediente:

 • 4 kilograme de ardei capia
 • 5 sau 6 căței de usturoi feliați
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură de boabe de muștar
 • 350 de mililitri de oțet
 • 100 mililitri de ulei
 • 1 lingură de sare grunjoasă
 • 1 lingură de boabe de piper
 • 4 borcane de 800 grame

Mod de preparare:

 1. Începe prin a coace ardeii capia. După ce s-au copt complet, lasă-i să se răcească puțin.
 2. Curăță ardeii de coajă deasupra unei oale pentru a colecta lichidul ce va curge din ei. Nu este necesar să îi speli, astfel vei păstra aroma lor delicioasă obținută în timpul coacerii.
 3. Desfă ardeii pe jumătate și îndepărtează semințele și cotoarele.
 4. Așază ardeii curățați în borcanele pregătite în prealabil și toarnă lichidul pe care l-au eliminat în timpul curățării peste ardei.
 5. Adaugă câte 4 felii de usturoi în fiecare borcan, lângă ardei.
 6. Într-o cratiță separată, pregătește compoziția pentru saramură. Adaugă uleiul, sarea, oțetul, zahărul, boabele de piper și boabele de muștar în cratiță și lasă să fiarbă.
 7. După ce amestecul a dat în clocot, toarnă-l fierbinte în borcane, asigurându-te că acoperi ardeii și usturoiul.
 8. Strânge bine capacele borcanelor.
 9. Lasă borcanele să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc răcoros, întunecat și uscat. scrie lasepareu.ro
 10. După câteva săptămâni, ardeii capia copti la borcan vor fi gata de consumat. Poți savura aceste delicii alături de familie și prieteni.

Sper să te bucuri de această rețetă la fel de mult ca și familia mea!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri