Delicioși papanasi fierți cu brânză de vaci și pesmet rumenit în unt, acompaniați de smântână și zahăr pudră vanilat.

Papanasi delicioși fierti cu brânză de vaci și pesmet rumenit în unt, serviți cu smântână și zahăr pudră vanilat.

Ingrediente:

 • 400 g brânză de vaci grasă, bine scursă de zer
 • 160 g gris
 • 15 g zahăr pudră
 • Zahăr vanilat
 • 2 ouă
 • Coajă de lămâie
 • Un praf de sare

Pesmet rumenit:

 • 80 g pesmet
 • 5 g zahăr tos
 • 20 g unt

Pentru servit:

 • Smântână
 • Zahăr tos sau pudră + zahăr vanilat sau miez de pastăie de vanilie

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, amestecați brânza de vaci cu zahărul și sarea. Adăugați ouăle, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și grisul. Omogenizați până obțineți un aluat consistent. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 20-30 de minute pentru a permite grisului să se umfle și să absoarbă umiditatea din brânză și ouă.
 2. Udați mâinile și folosind o linguriță, formați biluțe egale din aluat. Această cantitate ar trebui să vă permită să obțineți aproximativ 20 de bucăți. Lăsați biluțele să se odihnească puțin pe o tavă în timp ce pregătiți apa pentru fierbere și pesmetul rumenit.
 3. Pentru pesmetul rumenit, topiți untul într-o tigaie antiaderentă. Adăugați pesmetul și amestecați din când în când la foc mediu, pentru a-l rumeni uniform. Aveți grijă să nu-l ardeți. După ce pesmetul s-a rumenit, adăugați zahărul și amestecați bine. Trageți tigaia de pe foc după aproximativ 2-3 minute.
 4. Într-o oală, puneți apa la fiert cu 1-2 lingurițe de sare. Asigurați-vă că apa fierbe când începeți să adăugați papanășii, unul câte unul. Papanășii vor scufunda la fundul oalei și apoi, treptat, pe măsură ce apa începe să fiarbă, vor pluti la suprafață. Nu amestecați prea mult în oală, ci creați ușor niște curenti în apă cu o paletă, fără a atinge papanășii. Lăsați-i să fiarbă la foc mic și cu capacul întredeschis timp de aproximativ 3-4 minute, după ce au urcat la suprafață. Aveți grijă să nu închideți complet capacul, deoarece apa poate face spumă și să dea peste margini. scrie top24news.ro
 5. Cu ajutorul unei spumiere se scot papanasii si se pun direct in tigaia cu pesmet fierbinte. Se scutura usor tigaia, astfel incat papanasii cu branza sa se rostogoleasca prin pesmet si sa se imbrace cu el. SERVIRE PAPANASI FIERTI CU BRANZA DE VACI SI PESMET Acesti papanasi fierti cu branza de vaci si pesmet sunt fantastici! Se servesc cu smantana amestecata cu vanilie sau sahar vanilat si cu zahar pudra sau tos. Eu am folosit smantana si zahar tos.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri