Iată cum se prepară deliciosul Chec! Pentru această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină și 8 linguri de ulei.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara acest delicios chec: 4 ouă (să fie reci din frigider), 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 8 linguri ulei, o linguriță praf de copt amestecat în făină, 1 lingură zeamă de lămâie, jumătate de linguriță (sau un vârf de cuțit) de sare, 2-3 linguri de cacao, mirodenii (coaja de lămâie, esență de vanilie etc., după gustul fiecăruia).

Pentru a prepara acest chec, începe prin a bate gălbenușurile cu zahărul până când zahărul se topește. Adaugă uleiul și apoi albușurile bătute spumă, apoi făina amestecată cu praful de copt. În gălbenușuri se pot adăuga mirodenii, zeama de lămâie și praful de sare.

Amestecă bine cu o lingură de lemn, apoi pune compoziția într-o tavă unsă cu unt sau ulei și tapetată cu făină, umplând trei sferturi din cantitate. Celălalt sfert se amestecă cu cacao și se adaugă deasupra.

Poți întinde aluatul negru cu o furculiță în profunzime și poți pune miez de nucă întreg sau nucă măcinată deasupra. Pune tava în cuptorul preîncălzit dar nu încins și lasă să se coacă cca. 45 de minute la foc mediu.

Înainte de a-l scoate din cuptor, încearcă cu o scobitoare dacă este copt. Scoate-l din tavă și pune-l într-o folie pentru alimente. Poftă bună! Dacă dorești să faci două checuri, dublează cantitățile de ingrediente.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri