Deliciu de baclavă înmuiată în miere! O adevărată desfătare orientală!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Doriți să vă bucurați de ceva delicios, apetisant și cu o notă de arome orientale? Avem plăcerea să vă prezentăm rețeta perfectă pentru Baclava, pregătită în confortul casei dvs. Acest desert este realizat dintr-un aluat foietaj, miere și nuci. Baclava cu miere reprezintă cu adevărat o răsfățare, atât pentru membrii familiei, cât și pentru cei dragi care vă trec pragul. Nimeni nu va putea rezista tentației. Nu ezitați să pregătiți acest deliciu cu gust și aromă orientală, chiar în propria bucătărie.

Durată: 25 de minute Porții: 8

Ingrediente:

 • 500 g de aluat foietaj fără drojdie
 • 2 pahare miez de nuci
 • 150 g de zahăr
 • 150-200 g miere de albine
 • 100 g de unt
 • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
 • 0,5 linguriță de cardamom măcinat
 • 1 gălbenuș
 • 80 ml de apă
 • Făină de grâu
 • Zahăr pudră

Mod de preparare:

 1. Decongelați aluatul. Topiți untul. Prăjiți nucile într-o tigaie uscată, apoi lăsați-le să se răcească, măcinați-le și amestecați-le cu o lingură de zahăr, scorțișoara și cardamomul.
 2. Presărați suprafața de lucru cu făină cernută și întindeți aluatul într-o foaie subțire. Tăiați bucăți de aluat de dimensiunea tăvii în care veți coace baclava.
 3. Ungeți tava cu unt și așezați în ea primul strat de aluat. Ungem cu unt și presărăm amestecul de nuci. Continuați să alternați straturile până când veți folosi toate bucățile de aluat, cu ultimul strat fiind tot aluatul.
 4. Ungeți ultimul strat cu gălbenuș bătut. Tăiați baclava în formă de romburi.
 5. Coaceți baclava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40-45 de minute, până obțineți o crustă aurie. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptorul dvs.
 6. Pregătiți siropul cu miere: amestecați 80 ml de apă cu zahărul rămas într-o cratiță mică. Puneți cratița pe foc și fierbeți amestecul timp de 5-7 minute. Lăsați să se răcească puțin.
 7. Adăugați în siropul răcit 150-200 g de miere și amestecați până se dizolvă complet.
 8. Scoateți tava din cuptor și lăsați desertul să se răcească puțin. Refaceți tăieturile în forma de romburi. Turnați siropul cu miere peste baclava și lăsați-o la temperatura camerei pentru 1-2 ore.
 9. Aranjați acest desert fascinant pe un platou și presărați-l cu zahăr pudră.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri