Descoperă o rețetă simplă pentru o prăjitură delicioasă cu brânză și lămâie, folosind doar 5 ingrediente.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Rețetă pentru o prăjitură excepțională cu brânză și lămâie, folosind doar 5 ingrediente. Descoperă cum poți să pregătești o prăjitură cremoasă și extrem de aromată, asemănătoare cremșnitului, dar cu un strat delicios de lămâie.

Timp de preparare: 15 min

Timp de gătire: 30 min

Gata în: 45 min

Ingrediente:

  • 800 g aluat foitaj
  • 2 lămâi mari
  • 400 g cremă de brânză
  • Jumătate de ceașcă zahăr
  • 2 linguri unt topit
  • 3 linguri zahăr

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu, unse cu ulei. Intinde aluatul de foitaj în tavă.
  2. Amestecă coaja de la o lămâie și jumătate cu sucul de la cele două lămâi. Bate crema de brânză cu jumătate de ceașcă de zahăr și adaugă amestecul de lămâie.
  3. Toarnă crema de brânză și lămâie peste aluat și acoperă cu cel de-al doilea strat de aluat (pachetele de foitaj de 800 de grame conțin două foi mari). Unge ușor stratul superior de aluat cu unt topit, pentru a obține o prăjitură rumenă și frumoasă.
  4. Amestecă restul de coajă de lămâie cu 3 linguri de zahăr și presară acest amestec deasupra untului, astfel încât să se prindă.
  5. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, până când se rumenește. Lasă prăjitura cu cremă de brânză și lămâie să se răcească timp de 20 de minute, apoi pune-o în frigider aproximativ o oră înainte de a o servi.

Lecția de gătit: 5 secrete pentru prăjituri pufoase

Uneori, experiențele în bucătărie pot fi dezamăgitoare. Unul dintre cele mai recente eșecuri pentru mine a fost cu choux pastry sau, pe românește, gogoșelele pentru profiterol. În locul gogoșilor pufoase, am obținut niște discuri aplatizate (deși gustul a fost bun) în care nu se putea introduce cremă. M-am întrebat unde am greșit, pentru că am respectat rețeta cu strictețe. Mi-am dat seama că dintre cele 5 puncte cheie pentru a reuși prăjitura, am reușit să respect doar unul.

  1. Respectă rețeta. Patiseria și cofetăria nu tolerează abordarea pe ochi. Sunt o știință exactă, chiar dacă poate părea altfel. Câteva grame în plus de făină, unt prea moale sau prea tare, albușurile nedecorate, frisca bătută prea mult, pot să distrugă o prăjitură. Pentru a fi sigur că rezultatul va fi perfect, citește rețeta de câteva ori înainte și urmează fiecare pas cu atenție.
  2. Acordă atenție prafului de copt sau bicarbonatului de sodiu! Agenta care face ca prăjitura să crească frumos trebuie să fie de bună calitate, în termenul de valabilitate și în cantitatea exactă. Prea mult praf de copt poate avea efectul invers celui dorit. De asemenea, poți testa bicarbonatul de sodiu în puțină apă caldă. Dacă nu formează bule în apă, înseamnă că a expirat și îl poți arunca.
  3. Nu deschide ușa cuptorului în timpul coacerii, pentru că va permite aerului rece să intre înăuntru, iar prăjitura nu va mai crește corespunzător. Dacă nu ai un cuptor cu ușă din sticlă sau iluminare interioară, setează un ceas de bucătărie care să-ți monitorizeze timpul de coacere.
  4. Nu scoate prăjitura din cuptor mai devreme. Dacă timpul de coacere este de 30 de minute, nu fi tentat să verifici consistenta prăjiturii mai devreme. Fii răbdător și așteaptă până expiră timpul de coacere, apoi scoate-o din cuptor și testeaz-o cu o scobitoare. Dacă iese curată după ce o înfigi în mijlocul blatului, atunci prăjitura este gata.
  5. Lasă prăjitura să se răcească în tavă. Știu că pofta de a vedea rezultatul final poate fi mare. Unul dintre motivele pentru care blatul poate să-și piardă volumul este că încercăm scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).