„Descoperă o rețetă delicioasă de pepene verde murat la borcan!”

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

V-ați plictisit de clasicele gogonele murate, castraveți murați sau gogoșari? Avem pentru voi o rețetă specială de murături: pepene verde murat la borcan!

Ingrediente:

 • Pepene verde
 • 30 g de sare la 1 l de apă
 • 15 ml de oțet de 9% la 1 l de apă

Mod de preparare:

 1. Spălați pepenele verde și tăiați-l în rondele de aproximativ 2-3 cm grosime.
 2. Tăiați rondelele în bucăți mai mici și așezați-le în borcane.
 3. Turnați peste ele apă clocotită și lăsați-le să infuzeze timp de 10 minute, apoi scurgeți apa și repetați procedura încă o dată.
 4. Preparați saramura clocotită cu sare, fierbeți-o timp de 10 minute, strecurați-o, apoi fierbeți-o din nou pentru 10 minute, adăugând oțetul la finalul fierberii.
 5. Închideți borcanele și lăsați-le să se răcească.

Aceste murături de pepene verde sunt delicioase, având un gust dulce-agrișor care se potrivește de minune lângă o friptură sau în combinație cu alte preparate.

Și dacă vă place să încercați rețete inedite, puteți încerca și dulceața din coajă de pepene, făcută din patru ingrediente simple:

Ingrediente:

 • 1 kg coajă groasă de pepene verde
 • 1 kg zahăr
 • 1,5 l apă rece
 • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

 1. Spălați bine cojile de pepene. Îndepărtați partea verde cu un cuțit ascuțit și păstrați partea albă și un strat subțire de miez roșu.
 2. Tăiați cojile de pepene în cubulețe de aproximativ 2 cm și puneți-le la fiert în apă rece, într-o cratiță adâncă.

Aceste rețete inedite de murături și dulceață vă vor surprinde plăcut cu savoarea lor deosebită. Poftă bună la preparatele pe bază de pepene verde! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri