Descoperiți acum cum puteți pregăti ceaiul care ajută la tratarea ficatului gras – o cană pe zi este tot ce aveți nevoie!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Anghinarea este o plantă care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pe lângă protejarea ficatului, conține un bogat conținut de inulină, o substanță care îmbunătățește tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar și crește asimilarea calciului și magneziului în organism.

Anghinarea are proprietăți detoxifiante și stimulează secreția biliară datorită substanțelor precum ciarina. Partea comestibilă a plantei conține o concentrație redusă a acestei substanțe, cea mai mare parte găsindu-se în tulpină și frunze.

Infuzia din frunze de anghinare este cea mai eficientă în stimularea ficatului. Polifenolii din anghinare sunt eficienți în lupta împotriva cancerului de ficat, determinând apoptoza celulelor canceroase ale ficatului.

De asemenea, anghinarea scade nivelul de colesterol sintetizat de ficat, mobilizând grăsimile stocate în ficat și în alte țesuturi. Trigliceridele sunt, de asemenea, reduse prin acțiunea anghinarei.

Cum se prepară?

Adăugați 2-3 grame de anghinare mărunțită (disponibilă în magazinele naturiste și farmacii), apoi turnați 200 ml de apă fierbinte. Acoperiți cana cu o farfurie ceramică curată. Așteptați între 5 și 8 minute, apoi strecurați ceaiul. Este recomandat să-l consumați de două ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de prânz și cu 30 de minute înainte de cină.

Ce este anghinarea?

Planta cunoscută sub numele de anghinare este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneană. Este cunoscută încă din timpuri străvechi pentru beneficiile sale pentru sănătate și proprietățile sale medicinale importante.

Din punct de vedere botanic, anghinarea face parte din familia Asteraceae și genul Cynara. Numele științific al anghinarei este Cynara scolymus și este cultivată în special pentru solzii cărnoși ai inflorescenței sale, dar și pentru receptaculii florali care sunt comestibili. scrie bensana.ro

Anghinarea este utilizată atât în gastronomie (bulbul florii), cât și în medicina naturistă (rădăcinile și frunzele de anghinare). Consumată proaspătă, poate trata diareea cronică, diabetul, hemoroizii, vărsăturile și migrenele.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri