Descoperiți cum să marinați puiul pentru a obține o carne care se topește în gură!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezentăm o rețetă simplă în 4 pași pentru a pregăti o marinadă delicioasă pentru pui, care va face ca carnea să se topească în gură!

Pasul 1: Alegeți bolul potrivit pentru marinarea puiului.

Pentru a obține o carne suculentă și delicioasă, este important să alegeți un bol adecvat. Optați pentru un bol din ceramică, sticlă, oțel inoxidabil, email sau plastic alimentar, evitând bolurile din aluminiu care pot da un gust neplăcut cărnii. Asigurați-vă că dimensiunea bolului este suficient de mare pentru a putea acoperi complet carnea de pui cu marinadă.

Pasul 2: Marinarea corectă a cărnii de pui.

Timpul de marinare variază în funcție de tipul de carne de pui pe care îl veți găti. În general, puiul întreg se lasă la marinat peste noapte, pieptul și aripioarele timp de 1-2 ore, iar pulpele de pui timp de 2-4 ore. Cu toate acestea, pentru rezultate optime, este recomandat să lăsați carnea de pui la marinat în frigider peste noapte.

Pasul 3: Pregătirea marinadei pentru pui.

Ingrediente:

 • 1 kg de carne de pui
 • 0,5 pahar de chefir
 • 0,5 linguriță de usturoi uscat măcinat
 • 1 priză de piper iute măcinat
 • 1 priză de piper negru măcinat
 • 0,5 linguriță de curry
 • 1 linguriță de boia roșie
 • 1 priză de sare
 • 1 linguriță de muștar de Dijon

Mod de preparare:

 1. Într-un bol adânc, turnați chefirul. Adăugați usturoiul uscat măcinat, piperul iute măcinat, piperul negru măcinat, curry-ul, boiaua roșie, muștarul de Dijon și o priză de sare. Amestecați bine ingredientele în bol.
 2. Așezați carnea de pui în bolul cu marinadă și asigurați-vă că este complet acoperită. Puteți acoperi bolul cu o farfurie și puneți o greutate deasupra pentru a permite carnei să se marineze în profunzime. scrie floaredetei.ro
 3. Lăsați bolul cu carne și marinadă în frigider peste noapte. După marinare, pregătiți carnea de pui în modul obișnuit.

Notă: Puteți adăuga alte ingrediente în marinadă pentru a vă diversifica gustul, cum ar fi coriandru, mentă, salvie, cimbru, rozmarin, maghiran sau busuioc.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri