Descoperiți secretul marinării puiului, pentru ca carnea să se topească în gură!

Descoperiți astăzi o rețetă de marinadă de succes pentru carnea de pui! Amestecând câteva ingrediente simple, veți transforma un piept de pui obișnuit, pulpe sau chiar un pui întreg într-o carne extrem de suculentă și rumenă.

Bolul pentru marinarea puiului

Alegeți un bol care nu se oxidează, cum ar fi ceramică, sticlă, oțel inoxidabil, email sau plastic alimentar. Evitați bolurile din aluminiu, deoarece pot conferi cărnii un gust neplăcut. Asigurați-vă că bolul are dimensiunea potrivită pentru a permite puiului să fie complet acoperit cu marinadă.

Cât timp ar trebui marinată carnea de pui

Puiul se marinează și se coace mai rapid decât carnea de porc, astfel că de obicei este recomandat să marinăm carnea de pui timp de 2-3 ore, acoperită cu o greutate deasupra. Cu toate acestea, puteți opta și pentru marinare peste noapte pentru a obține un gust mai intens și suculență maximă.

Cum pregătim marinada pentru carnea de pui?

Ingrediente: – 1 kg carne de pui, – 1/2 pahar de chefir, – 1/2 linguriță de usturoi uscat măcinat, – 1 priză de piper iute măcinat, – 1 priză de piper negru măcinat, – 1/2 linguriță de curry, – 1 linguriță de boia roșie, – 1 priză de sare, – 1 linguriță de muștar de Dijon.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol adânc, turnați chefirul și apoi adăugați usturoiul măcinat, piperul iute, piperul negru, curry, boiaua roșie, muștarul și sarea. Amestecați bine ingredientele.
  2. Așezați carnea de pui în bolul cu marinadă și acoperiți-o cu o farfurie. Adăugați o greutate deasupra pentru a asigura o marinare uniformă.
  3. Lăsați bolul cu carne la frigider peste noapte sau pentru cel puțin 2-3 ore.
  4. După marinare, puteți pregăti carnea de pui în orice fel doriți, cel mai comun fiind coacerea la cuptor pentru a obține o carne de pui suculentă și rumenă.

Sfat: Puteți experimenta cu adăugarea de alte ingrediente în marinadă, cum ar fi turmericul pentru o crustă rumenă sau ierburi aromatice precum coriandrul, menta, salvie, cimbrul, rozmarin, maghiran sau busuioc pentru un gust și o aromă mai specială.

Marinada cu muștar pentru pui poate fi utilizată cu succes și pentru alte tipuri de carne, cu excepția peștelui.

Această marinadă poate fi pregătită în avans și congelată împreună cu carnea de pui pentru a fi folosită ulterior, având o valabilitate de până la 3 luni.

Așadar, bucurați-vă de carnea de pui suculentă și plină de arome, realizată cu ajutorul acestei rețete de marinadă de succes!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri