Dacă ești un fan al desertului turcesc Baclava, iată rețeta autentică pe care o vei adora.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată o rețetă delicioasă de Baclava, un desert turcesc rafinat, pe care cu siguranță îl vei adora:

Ingrediente:

 • 15 foi de plăcintă
 • 150 g migdale
 • 250 g miez de nucă
 • 125 g fistic nesărat și neprăjit
 • 200 g miere de salcâm
 • 150 g unt
 • 100 g zahăr pudră
 • 4 linguri de apă de flori de portocal

Mod de preparare:

 1. Începe prin a mărunți migdalele, nucile și fisticul într-un robot de bucătărie. Adaugă zahărul pudră, 2 linguri de apă de flori de portocal și 100 g unt topit.
 2. Taie 5 foi de plăcintă în funcție de mărimea vasului de copt și așază-le pe un prosop umed pentru a nu se usca.
 3. Ia câte o foaie la rând și unge-o cu cei 50 g rămași de unt topit.
 4. Adaugă foi în tava de copt pe măsură ce le ungi, apoi întinde jumătate din cantitatea de fructe uscate cu unt. Acoperă cu alte 5 foi unse cu unt și întinde restul de umplutură.
 5. Acoperă cu cele 5 foi rămase și unse cu unt.
 6. Cu ajutorul unui cuțit, decupează viitoarele bucați de Baclava, apoi introdu tava în cuptor pentru 20 de minute.
 7. Între timp, pune cele două linguri de apă de flori de portocal pe foc împreună cu mierea. După ce Baclava s-a copt, toarnă siropul cald imediat ce scoți tava din cuptor.
 8. Lasă Baclava să se odihnească cel puțin o zi înainte de a o servi, presărând fistic deasupra. Savurați cu plăcere acest desert! Poftă bună!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri