Oricine poate cultiva in Gradinita din fata Blocului sau !Cum să crești dovlecei mari si sanatosi în sticle de plastic? Spor !

Pentru a crește dovlecel în sticle de plastic, urmați acești pași:

 1. Alegeți o sticlă de plastic mare, cu o capacitate de cel puțin 5-10 litri și o gaură în partea de jos pentru drenajul apei.
 2. Puneți un strat de pietriș sau bucăți de cărămizi în partea de jos a sticlei, pentru a ajuta la drenajul apei.
 3. Adăugați un strat de sol de grădină în sticlă, asigurându-vă că este ușor și bine drenat.
 4. Sădiți semințele de dovlecel la o adâncime de 2-3 cm în solul umed și compactați solul ușor în jurul semințelor.
 5. Plasați sticla într-un loc bine luminat, unde dovlecelul poate primi cel puțin 6-8 ore de soare pe zi.
 6. Udă planta regulat, păstrând solul umed, dar nu prea înmuiat.
 7. Oferiți suport pentru tulpina plantei de dovlecel cu un suport de prindere.
 8. Îngrășați planta cu îngrășăminte pentru legume, urmând instrucțiunile producătorului.
 9. Culegeți dovleceii când sunt tineri și ferme, iar coaja lor este încă moale.

Rețineți că sticlele de plastic pot deveni foarte calde în timpul zilei, așadar este important să le protejați de expunerea directă la soare, mai ales în zilele toride de vară.

Există mai multe opțiuni de îngrășăminte naturale pe care le poți folosi pentru a crește dovleceii în mod sănătos și sustenabil.

 1. Compost: Poți utiliza compostul ca îngrășământ natural pentru a hrăni solul și a spori creșterea plantei. Poți face compostul acasă din resturi vegetale, frunze și alte materiale organice.
 2. Gunoi de grajd: Dacă ai acces la gunoi de grajd, poți utiliza acest îngrășământ natural bogat în substanțe nutritive pentru a hrăni plantele.
 3. Coajă de ou: Coaja de ou conține calciu, un nutrient important pentru creșterea plantelor. Puteți să o zdrobiți și să o adăugați în sol ca îngrășământ natural.
 4. Urzici: Urzicile sunt o sursă bună de azot și alte substanțe nutritive pentru sol. Poți face un amestec din urzici și apă și să-l lași să fermenteze timp de câteva zile înainte de a-l utiliza ca îngrășământ.
 5. Aspirină: Aspirina conține acid salicilic, care poate ajuta la creșterea plantelor și la combaterea bolilor. Poți să dizolvi o aspirină în apă și să o pulverizezi pe frunzele plantelor.

Este important să ții cont de nevoile specifice ale plantelor tale și de solul în care cresc atunci când decizi ce tip de îngrășământ natural să folosești.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri