Drojdia este aliatul perfect pentru menținerea sănătății și poate fi un remediu naturist eficient pentru diverse afecțiuni, cum ar fi osteoporoza, anemia, stresul și balonarea. De asemenea, drojdia poate fi folosită cu succes și pentru îngrijirea feței, părului și unghiilor.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Drojdia de bere este un ingredient bogat în minerale, aminoacizi, vitamine și proteine și este benefică pentru păstrarea sănătății și frumuseții pielii, părului și unghiilor. Este utilizată pentru a prepara pâine și băuturi alcoolice și se recomandă și ca supliment natural pentru cei care suferă de anemie sau nu au o rezistență optimă la efort.

Drojdia de bere este benefică în toate afecțiunile intestinale și ajută la prevenirea accidentelor survenite în urma administrării de antibiotice. Consumul de drojdie de bere ajută la reglarea nivelului colesterolului din sânge, favorizează activitatea miocardului și normalizează tensiunea arterială.

Se poate administra sub formă de capsule sau tablete, sub formă de pudră sau sub formă de cub de drojdie. Iată câteva recomandări pentru utilizarea drojdiei de bere:

  1. Pentru a trata osteoporoza, anemia și stresul – drojdia de bere conține magneziu, calciu și fier, minerale esențiale pentru funcționarea organismului și este bogată în complexul de vitamina B. De asemenea, se recomandă și în dieta diabeticilor.
  2. Pentru a îmbunătăți digestia și pentru a trata balonarea stomacului – drojdia este un probiotic natural care stimulează flora intestinală. Se poate amesteca o cantitate mică de pudră de drojdie într-un pahar cu apă călduță și se bea.
  1. Îngrijirea feței – Pentru pielea grasă cu aspect lucios sau pentru tenul uscat Dacă aveți pielea grasă și cu un aspect lucios, drojdia este ingredientul ideal pentru a curăța fața de excesul de sebum. Pentru un efect mai rapid, se recomandă o mască pe bază de acest ingredient:
  • Amestecați un plic de pudră de drojdie sau un cub de drojdie proaspătă cu apă călduță și lăsați amestecul deoparte timp de 30 de minute.
  • Separat, amestecați un gălbenuș cu o lingură de germeni de grâu.
  • Combinați cele două preparate și aplicați masca obținută pe față, lăsând-o să acționeze timp de 15 minute.
  • Clătiți cu apă călduță. Această mască poate fi utilizată și pentru tenul uscat.
  1. Îngrijirea feței – Împotriva ridurilor, coșurilor și acneei Drojdia este recomandată ca tratament regulat împotriva acneei faciale cronice datorită proprietăților sale antibacteriene. Potrivit dermatologilor, o piele care nu este curată se asociază cu o carență de vitamina B. Drojdia este bogată în vitamina B, curăță și reîmprospătează pielea, o face mai moale și mai mătăsoasă și are capacitatea de a regenera pielea uscată și deteriorată. scrie d-r-n.ro

Pentru rezultate pe termen lung, se recomandă folosirea unei măști pe bază de drojdie și de lapte, care se aplică pe zona afectată de două ori pe săptămână, într-un tratament de două luni. Pentru a prepara această mască, aveți nevoie de un cub de drojdie proaspătă și trei linguri de lapte:

  • Încălziți laptele pe foc mic, adăugați drojdia și amestecați.
  • Aplicați masca pe față folosind o pensulă și lăsați să acționeze timp de 15 minute.
  • Îndepărtați cu apă călduță, după care clătiți fața din nou cu apă rece pentru a închide porii.

Îngrijirea părului

Părul cade în mod natural în fiecare zi, dar anumite factori precum stresul, oboseala sau schimbările sezoniere pot accelera acest proces, astfel că părul are nevoie de un aport suplimentar de vitamina B8, care se găsește în drojdie.

Pentru a asigura un aport adecvat de vitamina B8 și pentru a avea un păr strălucitor și plin de vitalitate, se recomandă următoarea mască:

  • Într-un bol mic, se amestecă jumătate de cub de drojdie cu apă fierbinte până se formează o pastă.
  • Se lasă amestecul să se odihnească timp de 30 de minute, apoi se aplică la rădăcinile părului și se lasă să acționeze timp de 30 de minute.
  • Se clătește bine cu apă caldă.

După acest tratament, părul va fi mai sănătos, mai puternic și rezistent, iar căderea acestuia va fi redusă semnificativ.

Îngrijirea unghiilor

Pentru a avea unghiile sănătoase și frumoase, acestea au nevoie de suficiente vitamine B, calciu, fier, iod și magneziu, elemente pe care drojdia le conține în cantități bogate.

Unghiile pot fi tratate cu drojdie în două moduri:

  • Se poate prepara o mască similară cu cea pentru îngrijirea feței, care se aplică direct pe unghii și se lasă să acționeze timp de 10 minute.
  • Se poate consuma pudră de drojdie diluată într-un pahar cu apă călduță în fiecare zi. Această metodă va ajuta la întărirea unghiilor și la creșterea acestora într-un ritm mai rapid, reducând astfel riscul de rupere a unghiilor.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).