Dulceață de ardei iute, după rețeta lui Scărlătescu: O delicatesă pentru papilele rafinate

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Pentru rețeta de dulceață de ardei iute, chef Cătălin Scărlătescu folosește următoarele ingrediente:

  • 1 kg de ardei iuți, preferabil de diverse culori (roșii, verzi sau portocalii)
  • 0,5 kg de ardei capia mici, puțin iuți
  • 1 kg de zahăr
  • 1 litru de oțet alb de 9 grade

Începând cu pregătirea ardeilor, aceștia trebuie spălați și scuturați pentru a îndepărta excesul de apă. Apoi, se curăță de cotoare, semințe și nervuri. Chef Scărlătescu le toacă mărunt cu un cuțit și le pune într-un castron.

Într-o cratiță smălțuită sau de inox, cu o capacitate de 4-5 litri, chef Scărlătescu pregătește siropul dintr-un kilogram de zahăr și un litru de oțet, pe care îl fierbe timp de aproximativ 20-25 de minute. După aceasta, adaugă ardeii tocați în cratiță și amestecă bine cu o lingură inoxidabilă. Lasă compoziția să dea câteva clocote, apoi oprește focul, acoperă cratița și o lasă să se odihnească timp de 2-3 ore, pentru a permite fenomenul de plasmoliză.

După aproximativ trei ore, chef Scărlătescu reia fierberea dulceaței, de data aceasta descoperită, la foc domol, până când se leagă. Timpul de fierbere este de aproximativ 40-50 de minute. scrie bzi.ro

Când dulceața este gata, se închide focul și se lasă să se răcească. Apoi, se împarte în borcane sterilizate, se sigilează și se depozitează într-un loc răcoros, întunecat și uscat.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).