Dulceața de gutui – o delicioasă conservă aromată pentru iarna

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Este momentul perfect pentru a pregăti dulceața de gutui. Aceste fructe aromate și pline de vitamine sunt în plin sezon de coacere și sunt ideale pentru a pregăti conserve delicioase.

Iată o rețetă de dulceață de gutui pe care vei dori să o pregătești în fiecare an.

Ingrediente:

 • 3 kg gutui, rașe pe răzătoarea mare
 • 3 kg zahăr
 • 2 litri apă
 • 150 ml suc de lămâie, proaspăt stoarsă
 • Coaja proaspăt rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

 1. Într-o oală încăpătoare, adaugă apa și las-o să dea în clocot.
 2. Adaugă apoi gutuile date prin răzătoarea mare, sucul și coaja de lămâie și amestecă bine.
 3. Lasa totul să fiarbă, amestecând din când în când, până când gutuile încep să se înmoaie.
 4. Adaugă apoi zahărul și lasă compoziția să fiarbă până când zeama se îngroașă (aproximativ 30-50 de minute).
 5. Pentru a verifica dacă este gata, toarnă câteva picături de dulceață pe o farfurioară rece. Dacă acestea nu curg, după ce ajung la temperatura camerei, înseamnă că dulceața este gata.
 6. Pune dulceața fierbinte în borcane curate. Închide bine capacul și întoarce borcanele cu fundul în sus. Lăsa-le așa până când se răcesc complet, la temperatura camerei. Astfel, borcanele se vor sigila fără a fi nevoie să le pui la cuptor sau să le fierbi.
 7. Poți păstra dulceața în camara timp de un an.

Cum se servește dulceața de gutui: Dulceața de gutui poate fi servită la micul dejun, pe pâine prăjită cu unt sau poate fi folosită la prepararea prăjiturilor. De asemenea, poate fi utilizată cu succes ca umplutură pentru diverse fursecuri sau biscuiți.

Poftă bună!


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).