Iată o dulceață de păpădie (miere de păpădie) pregătită după o rețetă simplă și ușoară!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Bucurați-vă de o delicioasă dulceață de păpădie (miere de păpădie) pregătită după o rețetă simplă și ușoară!

Această rețetă vă permite să savurați un adevărat deliciu la sfârșitul sezonului de primăvară, folosind florile frumoase și benefice ale păpădiei. Dacă nu ați încercat niciodată dulceața de păpădie, vă provocăm să o pregătiți acum. Veți căpăta imediat afecțiune pentru ea!

INGREDIENTE:

 • 400 g de flori de păpădie
 • 1 l de apă
 • 1200 g de zahăr
 • 1 linguriță fără vârf de sare de lămâie

MOD DE PREPARARE:

 1. Culegeți florile de păpădie, tăind doar petalele galbene ale acestora. Dacă doriți o cantitate mai mare de dulceață, puteți dubla numărul petalelor.
 2. Puneți petalele într-o cratiță și turnați apa peste ele. Așezați cratița pe aragaz și aduceți conținutul la punctul de fierbere. Lăsați-le să fiarbă timp de 10 minute.
 3. După cele 10 minute, adăugați sarea de lămâie, amestecați și lăsați florile să fiarbă încă 25 de minute.
 4. Scoateți cratița de pe foc și lăsați păpădia să se infuzeze timp de o oră.
 5. Strecurați păpădiile folosind două straturi de tifon și scurgeți-le bine de lichid.
 6. Adăugați zahărul în lichidul obținut și amestecați bine cu o lingură. Puneți cratița din nou pe foc și aduceți dulceața la punctul de fierbere. Continuați să o gătiți timp de aproximativ 45-50 de minute. Cu cât fierbeți mai mult, cu atât dulceața va avea o consistență mai groasă.
 7. Turnați dulceața în borcane curate și sterilizate. Acoperiți-le etanș cu capacele potrivite și păstrați dulceața în frigider sau în cămară. Savurați-o cu plăcere alături de cei dragi!

Vă dorim poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri