Dulceață de prune cu miez de nucă: un răsfăț pentru papilele gustative! Rețeta păstrată cu grijă și ținută secretă.

Suntem în plină vară, momentul perfect pentru a profita de fructele proaspete și a prepara delicioase dulcețuri și gemuri pentru a le păstra pe tot parcursul anului. Astăzi vă prezentăm o rețetă extraordinară de dulceață de prune cu miez de nucă, un adevărat deliciu care vă va încânta papilele gustative.

Iată cum să pregătiți această dulceață savuroasă:

Ingrediente:

 • Prune proaspete
 • Miez de nucă

Pentru sirop:

 • 1 kg de zahăr
 • 200 ml de apă

Instrucțiuni:

 1. Decojiti prunele și îndepărtați sâmburii. Asigurați-vă că prunele nu sunt nici prea coapte, nici crude, pentru a putea scoate sâmburii cu ușurință. În locul sâmburilor, introduceți în fiecare fruct un miez de nucă.
 2. Dacă doriți să întăriți prunele în zeamă de var, puteți face acest pas. De obicei, fructele se țineau timp de aproximativ 15 minute într-o soluție de apă și praf de var, urmată de clătirea lor. Cu toate acestea, este important să aveți încredere în calitatea și proveniența prafului de var utilizat.
 3. Pregătiți siropul aducând apa și zahărul la fierbere într-un vas potrivit. Amestecați până când zahărul s-a topit complet.
 4. Îndepărtați vasul de pe foc și adăugați prunele în siropul fierbinte. Lăsați-le să se odihnească timp de câteva minute, apoi reluați fierberea.
 5. Continuați să fierbeți dulceața până când siropul atinge o consistență suficient de densă, astfel încât să nu curgă atunci când este picurat pe o farfurie. Durata de fierbere poate varia în funcție de preferințe și de experiența fiecăruia.
 6. Când dulceața a ajuns la consistența dorită, îndepărtați vasul de pe foc. Turnați dulceața fierbinte în borcane pregătite și sterilizate în prealabil. Pentru a asigura o conservare corespunzătoare, puteți plasa borcanele în cuptorul preîncălzit pentru câteva minute.
 7. Închideți borcanele ermetic și lăsați dulceața să se răcească complet înainte de a o depozita într-un loc răcoros și întunecat. scrie dezicuzi.ro

Acum aveți propria dumneavoastră dulceață de prune cu miez de nucă, un deliciu care vă va încânta familia și prietenii. Savurați-o alături de pâine prăjită, clătite sau utilizând-o în diverse preparate culinare.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri