Eclerele sunt umplute cu cremă de vanilie și acoperite cu o delicioasă glazură de ciocolată.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
 1. Această rețetă de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată este absolut delicioasă și perfectă pentru a te bucura de un desert rafinat. Iată cum poți pregăti aceste eclere delicioase:

  Ingrediente:

  Pentru aluatul de eclere:

  • 125 ml apă
  • 60 g unt nesărat
  • 75 g făină
  • 2 ouă

  Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 100 g zahăr
  • 40 g făină
  • 1 linguriță extract de vanilie

  Pentru glazura de ciocolată:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g unt nesărat
  • 2 lingurițe sirop de arțar

  Mod de preparare:

  1. Pentru aluatul de eclere, încălzește apa și untul într-o cratiță până când untul se topește complet.
  2. Adaugă făina și amestecă energic până când obții un aluat omogen și se dezlipește ușor de pe pereții cratiței.
  3. Lasă aluatul să se răcească puțin, apoi adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare, până când obții o compoziție netedă și omogenă.
  4. Pune aluatul într-un pos cu vârful rotund și formează eclere pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Asigură-te că le lași suficient spațiu între ele, deoarece vor crește în timpul coacerii.
  5. Coace eclerele într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când devin aurii și pufoase.
  6. În timp ce eclerele se răcesc, pregătește crema de vanilie. Într-o cratiță, încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere.
  7. Într-un bol separat, amestecă gălbenușurile de ou, zahărul și făina până când obții o pastă omogenă.
  8. Toarnă treptat laptele fierbinte peste amestecul de ou, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  9. Pune compoziția înapoi în cratiță și pune-o pe foc mediu. Continuă să amesteci până când crema se îngroașă și atinge consistența dorită.
  10. Adaugă extractul de vanilie și amestecă bine. Acoperă crema cu folie alimentară lipită de suprafață pentru a preveni formarea crustei și las-o să se răcească complet.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri