Eliminarea durerilor articulare cu ajutorul nucului – Soluții naturiste pentru reumatism

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Beneficiile Frunzelor de Nuc

Frunzele de nuc prezintă multiple proprietăți benefice pentru sănătate, printre care se numără:

 1. Acțiune detoxifiantă și antibacteriană: Acestea au capacitatea de a combate toxinele și bacteriile din organism, contribuind astfel la menținerea sănătății generale.
 2. Vindecarea micozelor pielii: Frunzele de nuc au proprietăți antifungice, ceea ce le face eficiente în tratarea micozelor pielii și a altor afecțiuni cutanate de natură fungică.
 3. Tratarea infecțiilor gastrointestinale: Datorită proprietăților lor antimicrobiene, frunzele de nuc pot contribui la combaterea infecțiilor din tractul gastrointestinal, susținând procesul de vindecare.
 4. Dezinfectarea tractului urinar: Prin acțiunea lor asupra bacteriilor, frunzele de nuc pot avea un efect dezinfectant asupra tractului urinar, reducând riscul de infecții urinare.
 5. Reducerea inflamațiilor: Compușii bioactivi din frunzele de nuc pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism, având un efect benefic în cazul unor afecțiuni inflamatorii.

Rețeta 1: Tratament extern cu Frunze de Nuc

Ingrediente și procedură:

 • Rupeti frunzele de nuc în fâșii.
 • Stropiți-le cu țuică de prune cu o concentrație de 35-40 de grade.
 • Aplicați un strat generos de frunze pe zona dureroasă.
 • Bandajați cu atenție folie de plastic, asigurând fixarea strânsă.
 • Fixați bandajul cu o fașă elastică.
 • Efectuați această procedură seara, înainte de culcare, și lăsați-o să acționeze peste noapte.
 • Repetați de 3-4 ori, conform recomandării.

Rețeta 2: Ulei de Nuc pentru Tratament Local

Ingrediente și procedură:

 • Sapați o mică groapă la baza unui nuc și tăiați o bucată subțire dintr-o ramificație, cu un diametru de 5-10 mm.
 • Spălați bucata de ramificație de pământ.
 • Plasați bucata într-o sticlă de trei sferturi plină cu ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui.
 • Sigilați bine sticla cu un dop de plută sau ceară.
 • Îngropați sticla în pământ astfel încât să nu pătrundă lumină în interior.
 • Realizați acest proces în toamnă, înainte de căderea frunzelor, iar sticla poate fi scoasă din pământ în luna ianuarie, în timpul înghețului.
 • Utilizați uleiul obținut pentru masarea zonelor dureroase sau anchilozate.

Aceste rețete și utilizări ale frunzelor de nuc pot contribui la ameliorarea unor probleme de sănătate, însă este important să consultați un specialist medical înainte de a încerca orice tratament natural, pentru a evita eventualele complicații sau interacțiuni nedorite. scrie kiloretete.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).