Este atât de gustosă încât o fac de trei ori pe săptămână: pâine cu brânză grecească.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pâinea cu brânză este o adevărată bucurie gustativă, potrivită pentru diverse ocazii, de la întâlniri cu prietenii la mese în familie. Această rețetă tradițională combină făina, drojdia uscată și cele două tipuri de brânză – feta și kasseri, oferind pâinii o textură și un gust inconfundabil. Urmând pașii simpli ai rețetei, vei obține o pâine pufoasă și delicioasă, îmbogățită cu aroma și savoarea brânzei.

Pâinea cu brânză nu doar că este delicioasă, ci și nutritivă. Brânza feta și kasseri adaugă nu numai un gust bogat, ci și o varietate de substanțe benefice pentru sănătate. Alături de acestea, drojdia uscată, făina și uleiul de măsline completează rețeta, conferind pâinii o textură moale și o aromă deosebită.

Pentru a pregăti această pâine delicioasă, urmează acești pași simpli:

Ingrediente: – 550 g făină – 1 ceașcă de apă – 1 lingură de zahăr – 1 linguriță de sare – 1 pachet de drojdie uscată – 5 linguri de ulei de măsline – 250 g brânză feta – 120 g brânză kasseri – puțin oregano

Mod de preparare:

  1. Începe prin a pregăti ingredientele. Într-un bol mare, combină făina, zahărul, sarea și drojdia uscată și amestecă-le bine.
  2. Adaugă apa și uleiul de măsline în bolul cu ingredientele uscate și frământă-le până obții un aluat omogen și lipicios.
  3. Acoperă bolul cu un prosop curat sau folie de plastic și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră sau până își dublează volumul.
  4. Între timp, pregătește tava pentru copt. Unge-o cu puțin ulei de măsline pentru a preveni lipirea pâinii.
  5. Sfărâmă brânza feta și adaugă-o în două treimi din aluat, amestecându-le bine pentru a încorpora brânza în aluat.
  6. Pune aluatul în tava pregătită și nivelează-l folosind o spatulă sau mâinile ude.
  7. Presară restul de brânză kasseri și puțin oregano pe deasupra aluatului.
  8. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și coace pâinea timp de aproximativ 40 de minute sau până când devine aurie și crocantă pe margini.
  9. După ce este coaptă, scoate pâinea din cuptor și las-o să se răcească ușor înainte de a o tăia și a o servi.

Pâinea cu brânză este cea mai gustoasă când este încă caldă și proaspăt scoasă din cuptor. Poți servi această pâine delicioasă alături de o salată proaspătă sau o supă cremoasă pentru o masă completă și satisfăcătoare. Indiferent dacă o servești la o întâlnire cu prietenii sau la o cină în familie, pâinea cu brânză va fi întotdeauna o alegere apreciată și savuroasă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri