Fără nevoie de framantare sau utilizarea cuptorului, vă prezentăm tortul ideal de ciocolată!

Știați că tortul ideal poate fi pregătit și fără a utiliza cuptorul? Ei bine, acest tort este considerat unul dintre cele mai delicioase și apetisante deserturi pe care le veți gusta. Este un tort stratificat format din mai multe foi subțiri asemănătoare clătitelor, atât în ceea ce privește modul de preparare, cât și aspectul. Între straturile de cacao se regăsește o cremă delicată și fină, aromată cu cacao și un ingredient secret care îi conferă un gust radical diferit: mierea de albine. Este un tort casnic simplu și gustos. Trebuie doar să-l încercați și veți vedea cum se topește în gură.

Ingrediente: Cremă:

 • 3 linguri de făină
 • 100 g de zahăr
 • 1 ou
 • 500 ml de lapte
 • 100 g de unt moale
 • 2 linguri de cacao

Foi:

 • 100 g de miere de albine
 • 8 g de bicarbonat de sodiu
 • 100 g de unt
 • 4 ouă
 • 80 g de zahăr
 • 300 g de făină
 • 40 g de cacao
 • 10 g de unt moale
 • 70 g de ciocolată neagră 55%

Mod de preparare: Pentru cremă: într-o cratiță, adăugați zahărul, făina și 1 ou, apoi amestecați bine cu un tel. Adăugați laptele și amestecați din nou. Puneți compoziția pe foc și amestecați continuu până se îngroașă. Apoi, îndepărtați de pe foc și transferați crema într-un bol. Adăugați untul și cacaoa, apoi acoperiți cu folie alimentară și lăsați la rece timp de 30 de minute.

Puneți mierea într-o tigaie și adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine și când se formează o bezea, adăugați untul. Continuați să amestecați până când compoziția își schimbă culoarea. Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul folosind un tel. Treptat, adăugați compoziția din tigaie în bol, amestecând încontinuu. Cerneți făina și cacaoa peste compoziție, amestecându-le bine. Întindeți 1-2 linguri din compoziție pe fundul unei tigăi și gătiți-o ca pe o clătită puțin mai groasă, pe ambele părți. Repetați acest proces cu restul compoziției. Tăiați fiecare foaie de blat în funcție de diametrul dorit și păstrați bucățile rămase.

Într-un bol, amestecați 100 g de unt moale cu 2 linguri de cacao. Treptat, încorporați crema răcită în unt, amestecând continuu. Începeți să asamblați tortul: puneți prima foaie de blat, acoperiți-o cu un strat generos de cremă și apoi adăugați următoarea foaie. Repetați acest proces până când nu mai aveți foi. Acoperiți tortul cu crema rămasă. Mărunțiți bucățile de aluat pe care le-ați îndepărtat anterior și acoperiți marginile tortului cu acestea. Lăsați tortul la frigider timp de 2 ore.

Topiți 10 g de unt împreună cu ciocolata neagră și ungeți tortul cu glazura obținută. scrie dezicuzi.ro

Savurați cu plăcere!

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri