Fasole frecată (de post). Această rețetă tradițională a fost cerută de multe gospodine.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a prepara această delicioasă fasole frecată, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 kg fasole albă
 • 4 cepe mari
 • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
 • 150 ml ulei
 • Sare

MOD DE PREPARARE

 1. În seara precedentă, lasă fasolea la înmuiat în apă rece pentru a se umfla și pentru a fierbe mai rapid.
 2. A doua zi, scurge apa în care a stat înmuiată fasolea și fierbe-o în apă clocotită până când devine moale și bine fiartă.
 3. Odată ce fasolea este gata, strecoar-o și păstrează apa în care a fiert.
 4. Pune fasolea fiartă într-un robot de bucătărie și adaugă treptat apa păstrată în timpul fierberii. Mixează până obții un piure fin, de consistență moale și ușor lichidă. Adaugă sare după gust.
 5. Toacă ceapa mărunt și prăjește-o în uleiul încins la foc mic până devine moale și aurie. Adaugă boiaua de ardei dulce și sare după gust.
 6. Servește fasolea frecată în farfurii, presărând deasupra ceapa prăjită cu boia. Poți să o servești simplă sau să o însoțești cu cârnați sau carne prăjită.
 7. Fasolea frecată se potrivește de minune cu o salată de legume proaspete în sezonul cald și cu murături în sezonul rece.

Această rețetă îți va oferi o cantitate generoasă de fasole frecată, perfectă pentru a fi păstrată în congelator pentru zilele aglomerate când timpul este limitat. Este o soluție practică și delicioasă pentru a avea mereu la îndemână o masă sănătoasă și gustoasă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri