Voi conserva mai multe borcane de fasole verde pentru iarnă! Rețeta este atât de simplă și ușoară încât abia aștept să pregătesc o cantitate mai mare anul acesta.

Iată o rețetă simplă și ușoară pentru conservarea fasolei verzi în borcane pentru iarnă. Rezultatul va fi un deliciu gustos și sănătos, fără conservanți și mult mai savuros decât cele din comerț. Anul acesta, veți putea pregăti mai multe borcane cu această rețetă pentru a vă bucura de fasolea verde pe tot parcursul iernii!

INGREDIENTE:

 • 2 kg de fasole verde
 • 1 kg de roșii
 • 1 linguriță de sare neiodată per borcan
 • Apă
 • 8 borcane de 600 ml și 8 capace noi

MOD DE PREPARARE:

 1. Spălați păstăile de fasole și tăiați-le capetele de ambele părți. Apoi, tăiați păstăile în bucăți mai mici, de aproximativ 2-3 cm.
 2. Curățați roșiile și tăiați-le în bucăți de mărime medie. Opțional, puteți adăuga și câțiva ardei verzi, dacă doriți.
 3. Luați un borcan curat și uscat și adăugați o lingură de roșii tocate la baza lui.
 4. Umpleți borcanele cu fasole verde, presând ușor pentru a le încadra. La final, mai adăugați o lingură de roșii în fiecare borcan.
 5. Adăugați o linguriță de sare neiodată în fiecare borcan (fără a fi umplută până la vârf). Umpleți borcanele cu apă la temperatura camerei, lăsând puțin spațiu liber. Închideți-le ermetic cu capacele corespunzătoare.
 6. Așezați borcanele într-o cratiță încăpătoare și umpleți cratița cu apă până la nivelul „umerelor” borcanelor.
 7. Puneți cratița pe foc și aduceți apa la punctul de fierbere la foc mare. Reduceți apoi temperatura și fierbeți conservele de fasole timp de 45 de minute. Opriți focul și lăsați borcanele în apa fierbinte timp de 1 oră.
 8. Scoateți borcanele din apă și așezați-le cu capacele în jos pe un prosop călduros. Înfășurați-le în el și lăsați-le să se răcească complet peste noapte.
 9. După răcire, puteți depozita borcanele în cămară și le puteți savura în timpul iernii alături de cei dragi.

Sperăm să vă bucurați de delicioasa fasole verde conservată pe tot parcursul sezonului rece!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri