Iată cum poți fierbe corect fasolea și cum să elimini acidul fitic pentru a te asigura că este pregătită în mod corespunzător și să eviți eventualele probleme digestive:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Prepararea corectă a fasolei este importantă pentru a profita de nutrienții săi și pentru a evita eventualele probleme digestive. Iată cum să pregătești corect fasolea și să elimini acidul fitic:

  1. Înmuierea prealabilă: Înainte de a găti fasolea, este recomandat să o lași la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 18 ore. Poți pune fasolea într-un vas cu apă și să o lași la înmuiat într-o încăpere caldă. Pe măsură ce boabele de fasole absorb apa, asigură-te că vasul este completat cu apă la temperatura de aproximativ 60 de grade Celsius (poți păstra apa caldă într-un termos). Nu este necesar să te trezești în miez de noapte pentru aceasta etapă.
  2. Clătește fasolea: În ziua următoare, clătește boabele de fasole cu apă rece pentru a îndepărta impuritățile.
  3. Fierbe fasolea: Pune fasolea într-un vas cu apă proaspătă și aduce-o la fiert. Asigură-te că oala este suficient de mare, deoarece fasolea va crește în volum în timpul fierberii. Redu căldura și lasă fasolea să fiarbă la foc mic până când boabele sunt moi și se pot sfărâma ușor între degete. Timpul de fierbere poate varia în funcție de tipul de fasole, dar poate dura între 1 și 2 ore.
  4. Condimentează și servește: După ce fasolea este fiartă, poți adăuga sare și alte condimente după gust. Poți folosi fasolea gătită în diverse rețete, cum ar fi salate, supe sau tocănițe.

Reține că respectarea timpului de înmuiere și a temperaturii apei sunt factori importanți pentru a reduce conținutul de acid fitic și a crește absorția mineralelor din fasole. Prin urmare, prin pregătirea corespunzătoare a fasolei, vei putea beneficia de nutrienții săi și vei contribui la menținerea sănătății mentale și a stării de bine.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri