Reteta de ciorba de fasole boabe de la Manastirea Prislop – Un plus de gust cu doar 2 ingrediente suplimentare.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această rețetă de ciorbă de fasole este o favorită a mai mult de 70% din populația țării. Am căutat să vă oferim cea mai bună și potrivită rețetă pentru acest fel de mâncare.

Rețeta noastră de ciorbă de fasole este de post, dar nu numai, și ne-a fost oferită de o maicuță de la Mănăstirea Prislop. Este ușor de preparat și, să nu mai vorbim, de gust… Acestea fiind spuse, să trecem la treabă:

Ingrediente pentru ca această rețetă să iasă exact ca cea pe care am gustat-o noi la mănăstire sunt:

  • 600 g fasole boabe uscată
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 ardei (în funcție de mărimea acestora)
  • 6-7 roșii mici (roșii cherry)
  • 1/1,5 linguri de pastă de tomate
  • o jumătate de țelină mică
  • 70 ml ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gustul fiecăruia.

Prepararea este destul de simplă pentru gospodinele noastre care ne citesc articolele:

Fasolea boabe (aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece (3.5 litri), după 10-12 minute de la fierbere se înlocuiește cu alta apă curată. Procedura se repetă de două ori.

Legumele se spală și se curăță, apoi le tăiem cubulețe, fără roșii (acestea se decojesc pentru un viitor pas). Separat, într-o oală se adaugă uleiul la încins, se adaugă legumele și se lasă câteva minute să călitească până își schimbă puțin culoarea.

Se adaugă pasta de tomate, roșiile decojite și supa de fasole, circa cinci, șase polnițe, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12-15 minute. După acest timp, se adaugă peste legume și fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare și piper, după gustul fiecăruia, după care se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Se mai lasă câteva minute pentru ca pătrunjelul să-și imprăștie aroma, după care o puteți servi. Se servește caldă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri