Iată cum poți avea grijă de castraveții tăi pentru a evita frunzele galbene și a avea o grădină de succes:
Castraveții sunt o adiție excelentă în orice grădină de legume. Totuși, este important să fii atent la apariția frunzelor galbene la plantele tale de castraveți, deoarece acest lucru poate indica o problemă care necesită acțiune imediată pentru a preveni dezvoltarea bolii. Apariția unei boli nu înseamnă neapărat că nu ai avut grijă suficientă de grădina ta – se poate întâmpla oricui, chiar și grădinarilor experimentați.
Dacă plantele tale de castraveți sunt stresate din cauza lipsei de apă, este posibil ca frunzele să devină galbene. Cea mai bună modalitate de a preveni această problemă este să uzi solul în profunzime de câteva ori pe săptămână, în cazul în care nu plouă. Dacă nu ești sigur dacă trebuie să uzi, introdu un deget de doi centimetri în sol pentru a verifica nivelul de umiditate.
Frunzele galbene ofilite pot fi un semn că plantele tale de castraveți nu primesc suficientă lumină solară. Fiind membri ai familiei cucurbitaceelor, castraveții iubesc soarele și au nevoie de șase până la opt ore de expunere la soare în fiecare zi pentru a se dezvolta în mod corespunzător. Dacă plantele tale de castraveți se află într-o zonă umbrită, mută-le într-un loc cu suficientă lumină solară pentru cel puțin șase ore pe zi sau mai mult. Cât mai mult soare, cu atât mai bine pentru castraveții tăi!
Deficiența de potasiu poate fi observată prin galbenarea frunzelor în exces și apariția clorozei. Vârfurile florilor vor deveni galbene sau maronii, iar frunzele și marginile vor începe să se ofilească. Fructele pot deveni moi și să crească în dimensiuni anormale. Pentru a remedia deficiența de potasiu, fertilizează castraveții cu un îngrășământ echilibrat, bogat în potasiu.
Deficiența de fosfor este caracterizată de frunzele galbene sau brunăstrate, creșterea lentă și tulpina fragilă a plantei. În cazul deficienței de fosfor, utilizează un îngrășământ echilibrat și bogat în fosfor pentru a fertiliza plantele. Un test al solului înainte de fertilizare va determina nivelul de fosfor din sol.
Fertilizarea este, de asemenea, necesară dacă solului îi lipsesc alte minerale precum calciul, magneziul și zincul.Cel mai folosit mod este fertilizarea castraveților cu infuzie de cenușă.În acest caz stropiți plantele cu infuzie de cenușă: adăugați 2 pahare de cenușă în 1 litru de apă clocotită și lăsați să se infuzeze 24 de ore. Folosind sfaturile noastre, nu numai că vei avea mai puține griji, dar vei avea și o grădină fericită!
Alte sfaturi :
- Compostul: Unul dintre cele mai bune îngrășăminte naturale este compostul. Compostul poate fi făcut acasă, folosind materiale organice precum resturile de mâncare, frunzele și iarba tăiată. Adăugarea compostului la sol va ajuta la furnizarea nutrienților necesari plantelor, precum și la menținerea umidității solului.
- Gunoiul de grajd: Gunoiul de grajd este o altă sursă naturală de nutrienți pentru plante. Dacă aveți acces la gunoi de grajd de la animale, acesta poate fi amestecat cu solul înainte de plantarea castraveților. Asigurați-vă că ați lăsat gunoiul de grajd să se usuce înainte de utilizare.
- Cojile de ouă: Cojile de ouă pot fi măcinate și adăugate la sol ca sursă de calciu. Acest mineral este important pentru dezvoltarea plantei și ajută la prevenirea bolilor.
- Făinurile organice: Făinurile organice, precum făina de oase sau făina de sânge, sunt o altă opțiune de îngrășământ natural. Acestea sunt bogate în azot și alte nutrienți esențiali pentru plante.
- Infuzia de plante: Infuziile de plante, cum ar fi cea de urzică, pot fi utilizate ca un îngrășământ natural și organic pentru castraveți. Plantele se potrivesc bine împreună, deoarece urzica ajută la protejarea plantelor împotriva insectelor și bolilor.
-
Pentru a hrăni plantele cu drojdie, trebuie să diluați 10 g de drojdie uscată într-un borcan cu capacitatea de 3 litri umplut cu apă. Adăugați o lingură de zahăr în amestec și lăsați-l să se amestece timp de o zi. După ce amestecul este gata, se poate aplica la rădăcină, cu o rată de 5 linguri pentru fiecare castravete.
7. Soluția de iod medical poate fi folosită nu doar ca îngrășământ, ci și ca mijloc de protecție pentru plante. Poate fi utilizată în toate etapele de creștere a plantelor. Pentru a pregăti soluția de iod, este suficient să diluați 4 picături în 1 litru de apă. Udarea se efectuează la rădăcină, iar norma recomandată este de 3 linguri pe plantă.
8. Pentru a utiliza coaja de ceapă ca îngrășământ, trebuie să înmuiați cojile de la 5 cepe în 1 litru de apă și să le lăsați timp de 3 zile. După udarea plantei la rădăcină, aplicați pansamentul obținut pe sol.