Ficat aromatizat cu usturoi copt la cuptor, servit cu cartofi.

Rețetă pentru Ficat de Pui cu Cartofi la Cuptor

Dacă dorești să prepari o mâncare rapidă, delicioasă și sățioasă, această rețetă este perfectă. Nu doar că este gustoasă, dar îți va impresiona și familia! Iată cum poți pregăti acest fel de mâncare minunat:

Ingrediente:

 • 500 g ficat de pui
 • 600 g cartofi
 • 3 căței de usturoi
 • Măghiran
 • Oregano
 • Boia de ardei
 • Sare și piper
 • Ulei

Mod de preparare:

Pregătirea cartofilor:
 1. Curăță cartofii și taie-i în bucăți mai mari.
 2. Fierbe cartofii în apă cu condimente timp de 5 minute, apoi scurge-i bine.
Pregătirea ficatului de pui:
 1. Curăță ficatul de pui și fierbe-l timp de 5 minute, apoi scurge-l bine.
 2. Amestecă cartofii și ficatul de pui, apoi pune-le într-o tavă unsă cu ulei.
Prepararea sosului:
 1. Într-un bol, amestecă 50 ml de ulei cu usturoiul zdrobit și condimentele (măghiran, oregano, boia de ardei, sare și piper).
 2. Toarnă amestecul de ulei și condimente peste cartofi și ficat, amestecând bine pentru a se acoperi uniform.
Coacerea:
 1. Coace totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute.
 2. Amestecă ocazional pentru a te asigura că toate ingredientele se coc uniform.

Această rețetă simplă și rapidă îți va oferi o mâncare delicioasă și satisfăcătoare, perfectă pentru a-ți bucura familia. Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri