Pentru a obține un ficat suculent, gustos și moale, iată toate secretele de preparare:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Trebuie să acorzi o atenție deosebită prăjirii ficatului. Cu cât îl vei prăji mai puțin timp, cu atât va fi mai gustos și mai moale.

Gătește ficatul timp de 2-3 minute și vei obține o mâncare delicioasă și aromată, care va fi pe placul tuturor. Folosește câteva ingrediente ieftine și pregătește un prânz gustos și apetisant pentru întreaga familie!

Ingrediente:

 • 500 g de ficat (de vită, porc sau pui)
 • 1-2 cepe
 • 1 linguriță de sare
 • 5-6 linguri de făină
 • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

 1. Curăță ceapa și taie-o în felii de grosime medie. Desfă-le în inele și așază-le într-o tigaie cu ulei, apoi pune tigaia pe foc.
 2. Spală și usucă ficatul cu un prosop de hârtie, apoi taie-l în felii subțiri cu o grosime de aproximativ 1 cm. Îndepărtează canalele. Amestecă făina cu sarea.
 3. Treci bucățile de ficat prin amestecul de făină, scutură ușor excesul și așază-le în tigaia încinsă cu ceapa.
 4. Redu focul la mediu și adaugă mai mult ulei, dacă este necesar. Întoarce ficatul pe cealaltă parte după 1-1,5 minute.
 5. Ficatul se prăjește pe inelele de ceapă, ceea ce îl protejează de ardere și îl îmbibă cu arome delicioase. Prăjește ficatul până este gata (până nu mai are sânge), amestecându-l cu ceapa și gătindu-l timp de 15-20 de secunde. Ficatul prăjit este gata. Este delicat, suculent și foarte moale.

Acum că ai învățat cum să pregătești un ficat suculent, gustos și moale, poți bucura familia cu acest preparat delicios!

RETETA 2

Pentru a obține un ficat suculent, gustos și moale, iată toate secretele de preparare:

 1. Alege un ficat proaspăt și de înaltă calitate, fie că este de pasăre, vită sau porc. Calitatea ingredientului de bază este esențială pentru rezultatul final.
 2. Înainte de a pregăti ficatul, asigură-te că îl cureți și îndepărtezi eventualele vene sau membrane. Spală-l bine sub apă rece pentru a elimina orice reziduuri.
 3. Dacă ficatul are o aromă puternică, poți înmuia bucățile în lapte timp de 30 de minute înainte de gătit. Laptele ajută la reducerea aromei și conferă o textură mai fină.
 4. Dacă dorești să prăjești ficatul, încălzește o tigaie mare pe foc mediu și adaugă o cantitate adecvată de ulei sau unt clarificat. Este important ca tigaia să fie bine încălzită înainte de a adăuga ficatul.
 5. Înainte de a pune bucățile de ficat în tigaie, asigură-te că le ștergi bine cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta umezeala în exces. Ficatul trebuie să fie cât mai uscat pentru a obține o prăjire uniformă și crocantă.
 6. Adaugă bucățile de ficat în tigaie și lasă-le să se prăjească fără a le agita prea des. Lasă-le să se rumenească frumos pe o parte și apoi le poți întoarce cu grijă pentru a le prăji pe cealaltă parte. Ficatul trebuie să fie prăjit până când atinge o culoare aurie sau până când atinge gradul de gătire dorit.
 7. Evită să gătești ficatul prea mult timp, deoarece se poate usca. Este important să fie prăjit doar până când devine moale și suculent în interior.
 8. Condimentează ficatul cu sare și piper după gust în timpul prăjirii sau după ce este gătit complet.
 9. După ce ficatul este gătit, lasă-l să se odihnească câteva minute înainte de a-l tăia sau de a-l servi. Acest lucru permite să se redistribuie sucurile și să obții o textură mai moale și mai gustoasă.

Urmează aceste sfaturi și vei obține un ficat prăjit suculent, gustos și moale. Bucură-te de această delicatesă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri