Ficăței de pui pane – Aceasta este o rețetă rară și ficățeii sunt cei mai delicioși pe care i-am gustat vreodată!

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Iată o rețetă extrem de gustoasă și ușor de preparat, perfectă chiar și pentru un copil mic. Această rețetă va transforma chiar și cei mai puțin entuziasmați consumatori de ficăței în fani înfocați!

INGREDIENTE:

 • 450 g de ficăței de pui
 • 70 g de făină
 • 200 ml de lapte bătut
 • 1 linguriță de ketchup picant
 • 2 ouă bătute
 • 100 g de pesmet
 • Sare și piper după gust
 • Puțin praf de usturoi
 • Boia dulce
 • Ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

 1. Primul pas este să speli și să cureți ficățeii. Taie fiecare ficat în jumătate. Într-un bol, combină laptele bătut cu ketchup-ul picant, sarea și piperul. Adaugă ficățeii în amestec și amestecă bine. Lasă-l la frigider timp de o oră pentru a se marină.
 2. După o oră, scurge ficățeii într-o sită fină. Prepară trei vase separate: unul cu făină, unul cu ouăle bătute amestecate cu puțină sare și unul cu pesmet amestecat cu puțin praf de usturoi și boia dulce.
 3. Într-o tigaie înaltă, încinge ulei suficient pentru a prăji ficățeii. În timp ce uleiul se încinge, treci bucățile de ficat prin făină, ouă și pesmet condimentat, în această ordine.
 4. Pune cu grijă ficățeii în uleiul încins și prăjește-i până devin aurii și crocanți, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
 5. După ce sunt gata, scoate ficățeii din tigaie și așază-i pe o farfurie mare acoperită cu un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Dacă este necesar, condimentează-i cu sare și piper. Poți să îi servești cu un sos picant sau cu sos marinara delicios…

Poftă bună!


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).