Ficăței la tigaie, o delicioasă bunătate!

Ingrediente necesare pentru ficăței la tigaie:

 • 500 g de ficăței de pui
 • Sare
 • Piper
 • Boia iute
 • Ulei

Mod de preparare detaliat:

 1. Curăță și spală ficățeii de pui. Îndepărtează eventualele impurități sau membrane.
 2. Pune ficățeii într-un vas și adaugă apă suficientă pentru a-i acoperi. Fierbe ficățeii timp de aproximativ 15 minute pentru a-i găti parțial și a elimina excesul de apă.
 3. Scoate ficățeii din apă și așează-i pe un prosop absorbant pentru a se scurge de surplusul de apă.
 4. Într-un castron separat, amestecă sare, piper și boia iute în funcție de gustul preferat și de nivelul dorit de condimentare.
 5. Presară amestecul de condimente pregătit anterior peste ficăței, asigurându-te că sunt acoperiți uniform pe toate părțile.
 6. Încinge o tigaie mare pe foc mediu și adaugă ulei suficient pentru a acoperi baza tigăii.
 7. Când uleiul este încins, adaugă ficățeii condimentați în tigaie. Asigură-te că fiecare ficățel are suficient spațiu pentru a se prăji în mod uniform.
 8. Acoperă tigaia cu un capac și lasă ficățeii să se prăjească timp de câteva minute până când devin frumos rumeniți pe o parte.
 9. Întoarce ficățeii pe cealaltă parte cu ajutorul unei spatule și prăjește-i în continuare până când sunt complet rumeniți și gătiți în interior. Poți întoarce ficățeii de câteva ori pentru a te asigura că sunt prăjiți uniform.
 10. Odată ce ficățeii sunt gata, îndepărtează-i din tigaie și așează-i pe un platou sau farfurie.
 11. Servește ficățeii la tigaie cu garnitură și salată la alegere, cum ar fi cartofi prăjiți, orez sau legume proaspete.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri